Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS ungdomshem Ljungaskog söker yrkeslärare i ridning och körning

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS ungdomshem Ljungaskog i Örkelljunga tar emot flickor i åldrarna 15–20 år. Institutionen har i uppdrag att bedriva vård för flickor med särskilda vårdbehov.

Arbetsbeskrivning

Söker du efter nya utmaningar inom skolans värld? Utmaningar som du med största sannolikhet inte får på någon annan arbetsplats? Utmaningar vars resultat verkligen gör skillnad och som till och med kan gälla livet? Då ska du söka denna tjänst hos oss! Lärdomsskolan på SiS Ljungaskog står inför en spännande och intensiv utvecklingsperiod som innefattar såväl fysiska förändringar, bland annat i form av färdigställandet av ett nytt stall och ett nytt skolhus, som organisatoriska förändringar där vi nyligen omdefinierat och förtydligat vår vision samt våra prioriterade områden. Ett av dessa områden innebär ett tydligare fokus på praktisk undervisning och det är här du kommer in! Vi söker dig som vill arbeta som yrkeslärare inom gymnasiekursen ridning och körning samt ansvara för institutionens tre hästar med tillhörande stallverksamhet. Dina arbetsuppgifter kommer att inkludera att, förutom att undervisa i ridning och körning samt ansvara för hästar och stall, innefatta ett fördjupat mentorskap som inkluderar uppgifter som att ta kontakt med tidigare skola/skolor för att kartlägga elevens tidigare skolgång (kunskaper, behov av extra anpassningar, åtgärdsprogram etc.) samt hålla en regelbunden dialog med placerande socialtjänst. Du kommer även att vara delaktig i de pedagogiska bedömningar som görs av våra elever inom ramen för institutionens akut- respektive utredningsuppdrag samt vara en naturlig länk mellan Lärdomsskolan och avdelningarna på institutionen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en hippologexamen, eller annan likvärdig utbildning, med inriktning ridlärare (SRL3). Du har vidare erfarenhet av att arbeta systematiskt enligt en språkutvecklande arbetsmodell, arbeta med extra anpassningar och individanpassad undervisning samt har god kännedom och kunskap inom området NPF. Det är meriterande om du har erfarenhet av att ha arbetat inom SiS, eller liknade verksamhet, tidigare samt har erfarenhet av arbete på introduktionsprogrammen och av att arbeta med nyanlända elever. En grundförutsättning hos oss är att du visar ett stort engagemang och tålamod där du har tilltro till elevernas förmåga. Genom ditt förhållningssätt skapar du trygghet, förtroende och goda relationer. Din verksamhet och undervisning bör alltid präglas av ett lågaffektivt bemötande där du har en förmåga att skapa en positiv studieatmosfär där du utmanar och inspirerar eleverna att nå så långt som möjligt i sin kunskapsutveckling, men även att utveckla sina sociala förmågor utifrån enskilda förutsättningar. Eleverna är alltid i fokus för ditt arbete och du är nyfiken och motiverad till att hitta vägar till framgång hos varje elev. Du är även väl förtrogen med att arbeta med kompensatoriska hjälpmedel där digitala redskap är en självklarhet. För att du ska lyckas i ditt uppdrag förutsätter vi att du är en tydlig pedagogisk ledare med god struktur och att du har ett professionellt och vetenskapligt förhållningssätt där även beprövad erfarenhet är en självklar grund att stå på. Du har vidare en god samarbetsförmåga gentemot dina kollegor, är lösningsfokuserad och flexibel i ditt arbetssätt. Du är ansvarstagande, arbetar systematiskt och följer upp och utvärderar ditt arbete kontinuerligt. Dina kunskaper i svenska språket är goda både i tal och i skrift då en del av din tjänst innefattar att dokumentera arbetet via bland annat skolrapporter och omdömen för våra elever. Stor vikt kommer att fästas vid personlig lämplighet. Låter detta som en utmaning för dig? Sök tjänsten redan idag! Intervjuer kommer att hållas löpande. Vi tillämpar provanställning. Arbetsgivaren begär utdrag från Rikspolisstyrelsens register före anställning.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde efter överenskommelse och under förutsättning att nödvändiga beslut fattas.

Ansökan

Ansök senast: 2020-08-09 Referensnummer: 200727
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Christian Stenbacke
Rektor
010453 73 11
Gunnar Albinsson
Ordförande Saco
010/453 63 00

Martin Rapp, Seko
Behandlingsassistent
0104532798

Marie Eriksson
Facklig representant för OFR
0104537300


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.