Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Sommarvikariat behandlingsassistent till SiS ungdomshem Långanäs

Arbetsplatsbeskrivning

SiS ungdomshem Långanäs tar emot skolpliktiga samt icke skolpliktiga flickor och pojkar med psykosocial problematik, kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och göra skillnad i sommar? SiS ungdomshem Långanäs söker nu dig som har ett stort intresse samt erfarenhet från att arbeta med människor i utsatta livssituationer. Vi arbetar för att våra ungdomar, trots att de vistas hos oss under tvångslagstiftning, uppmuntras till och upplever att de har egna val och kan påverka sin egen utveckling så långt det är möjligt. Vårt arbete utgår från myndighetens värdeord; respekt, omtanke, tydlighet. Arbetet innebär kvalificerat omvårdnads-och motivationsarbete och vi söker nu dig som vill vara med och bidra till att skapa en trygg, säker och omvårdande miljö för våra ungdomar. Du kommer arbeta med ungdomarna i den dagliga verksamheten och möta deras mående och behov, bygga trygga relationer samt medverka till att arbetet kan utföras säkert enligt fastlagda rutiner. Som behandlingsassistent hos oss är det övergripande uppdraget att delta i behandlingsinriktade insatser genom samtal och motivera ungdomar till nya och mindre riskfyllda sätt att leva genom att tillsammans med ungdomarna träna på att vidmakthålla ny inlärd kunskap och strategier. Arbetsuppgifterna innebär att genom samtal motivera och förmå ungdomarna att delta i sin behandling, skolverksamhet samt dagliga sysslor som exempelvis städ och tvätt. Andra förekommande arbetsuppgifter, utöver det direkta arbetet med ungdomarna är dokumentation, matlagning och lokalvård. Du kommer ha ett stort samarbete kring ungdomarna med övriga professioner i vår verksamhet. Bilkörning ingår också som en naturlig del i tjänsten när du följer med ungdomarna till fritidsaktiviteter, inköp eller liknande. Det kan komma att ingå i din roll som behandlingsassistent ett delegeringsförordnade för medicin. I samband med att du påbörjar din anställning kommer du genomgå ett gediget introduktionsprogram där vi lägger stor vikt vid säkerhetsaspekterna i arbetet.

Kvalifikationer

Du som söker tjänsten ska ha en fullgod gymnasieutbildning gärna tillsammans med dokumenterad erfarenhet från arbete med människor i utsatta livssituationer, som exempelvis arbete inom psykiatri eller LSS-omsorg. Det är också en krav att du har goda IT kunskaper samt att du behärskar det svenska språket väl i både tal och skrift. Körkort är ett krav då det ingår bilkörning i arbetet. För att lyckas i rollen hos oss bör du som söker vara lugn, trygg och stabil med god självinsikt och gott omdöme. Du fattar snabba beslut och agerar utifrån dessa genom att fokusera på rätt saker samtidigt som du har förmågan att agera lugnt i stressade situationer. Vidare har du lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter och förhållningssätt, där du ser möjligheterna i förändring. Samarbete är något du gillar och du samspelar väl med andra genom att lyssna och anpassa dig till situationen samtidigt som du löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du har ett klart och välformulerat sätt att uttrycka dig på och du är duktig på att påverka och övertyga folk i din närhet. Vidare är du socialt utåtriktad i yrkesmässiga sammanhang och skapar enkelt nya kontakter samt underhåller relationer. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet. SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar därför alla sökande.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Heltid eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2022-05-31 Referensnummer: 2.9.1-2434-2022
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 20 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Li Guldbrand
Administrativ chef
010-453 36 06
Håkan Karlsson
OFR
010-453 36 00

Maroa Kadhim
Administratör
010-453 37 37
Jimmy Johansson
Seko
010-453 36 00

Johan Samuelsson
Saco-S
010-453 36 00Övrigt

Övrigt: Vill du läsa mer om SiS verksamhet samt vad det innebär att arbeta som behandlingsassistent hos oss? Klicka då på länken nedan!