Jag godkänner
Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Statens institutionsstyrelse söker en verksamhetsutvecklare organisation

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. Myndigheten är indelad i ett huvudkontor och tre verksamhetsområden. Verksamhetsområde ungdomsvård norr omfattar tio institutioner (ungdomshem) i mellan- och norra Sverige. Verksamhetskontor för ungdomsvård norr är placerat i Uppsala och består utöver verksamhetsdirektören och verksamhetskontorschefen av ca tio personer inom områdena vård- och behandling, skola, hälso- och sjukvård, organisation, juridik, administration/registrator, ekonomi samt HR. Tillsammans ansvarar verksamhetskontoret för att planera och följa upp verksamheten inom hela verksamhetsområdet. SiS söker nu en verksamhetsutvecklare organisation till Ungdomsvård norrs verksamhetskontor i Uppsala för tidsbegränsad anställning t o m 2020-12-31.

Arbetsbeskrivning

Verksamhetsutvecklare organisation har ett ansvar för särskilda stöd- och utvecklingsinsatser till institutionerna i verksamhetsområdet, på uppdrag av verksamhetsdirektören. Insatserna är främst riktade till ledningsgruppen och cheferna på institutionen vilket kräver gedigen chefs- och ledarskapserfarenhet. Arbetet innefattar även utredning, planering och uppföljning. Eftersom arbetet är kopplat till ungdomar i en utsatt situation krävs en förståelse för och kunskaper inom området. Organisatoriskt är du placerad under verksamhetsdirektören. Arbetet bedrivs såväl självständigt som i team med kontorets andra verksamhetsutvecklare, samt med kontorets övriga funktioner. Samarbete sker även med motsvarande funktion på myndighetens andra verksamhetskontor samt med huvudkontoret. Verksamhetskontoret i Uppsala svarar för ungdomsinstitutionerna i det geografiska området från Linköping till Kalix varför anställningen medför resor både inom verksamhetsområdet, till andra verksamhetsområden och till huvudkontoret i Stockholm.

Kvalifikationer

Du ska ha: • akademisk examen som socionom, beteendevetare eller annan akademisk examen som bedöms relevant • chefserfarenhet med verksamhet- och personalansvar • flerårig erfarenhet av brett socialt och/eller behandlingsarbete inom t ex psykiatri, tvångsvård eller socialtjänsten • god förmåga att utrycka dig i tal och skrift • god samarbetsförmåga Meriterande: • Erfarenhet av förändringsarbete och verksamhetsövergripande arbete Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast: 2019-12-08 Referensnummer: 2.9.1-4763-2019
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Helena Finér
Tf verksamhetskontorschef
010-453 43 17
Jenny Kingstedt
ST/OFR


Christofer Björkskog
Saco-S


Mika Erkkonen
SEKO
010-453 52 12


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Anställningsform: Tidsbegränsad anställning t o m 2020-12-31. Omfattning: Heltid. Tillträde: Enligt överenskommelse. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.