Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingspedagoger som vill göra livsviktig skillnad, tillsvidaretjänster

Arbetsplatsbeskrivning

SiS ungdomshem Ljungbacken tar emot pojkar i åldrarna 16 till 20 år. Institutionen ligger i Uddevalla.

Arbetsbeskrivning

Ljungbacken söker nu två stycken behandlingspedagoger till den öppna avdelningen Tjärnö. För en behandlingspedagog är uppdraget att medverka till att ungdomen/klienten får den trygghet, säkerhet, vård och behandling som hen behöver. Som behandlingspedagog arbetar man med kontaktmannaskap, bidrar aktivt till att behandlingsplaner fullföljs och man dokumenterar enligt riktlinje. I arbetet ingår också att vara handledare för nyanställda och praktikanter. Befattningen ska även bidra till att säkerheten på institutionen upprätthålls enligt rutiner. Arbetet som behandlingspedagog handlar också om att medverka till att det dagliga arbetet på avdelningen flyter på som allmän daglig livsföring, städning, tvätt, matlagning mm. Arbetstiden är oregelbunden, enligt schema, dag eller natt. Men kan även vara dagtid för den som har särskilda funktioner, som t.ex. dagansvarig.

Kvalifikationer

Utbildning: Lägst examen från 2-årig eftergymnasial utbildning vid folkhögskola eller yrkeshögskola (KY/YH) med inriktning mot socialt/pedagogiskt behandlingsarbete eller examen från högskola som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Kunskaper och färdigheter: God svenska i tal och skrift B- körkort Egenskaper och förmågor: • Motivation att arbeta med och hjälpa människor i en utsatt livssituation efter SiS värdegrund; En plats för förändring. • Förmåga att skapa engagemang och delaktighet • Förmåga att samverka med andra • God kommunikativ förmåga • Stresstålig • Relationsskapande

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning 6 månader tillämpas.

Ansökan

Ansök senast: 2021-08-08 Referensnummer: 2.9.1-4459-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 2 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Pär Barkensjö
Avdelningsföreståndare
010-453 6701
OFR: Stefan Eriksson

072-553 61 31

Peter Blomgren
Bitr. avdelningsföreståndare
010-453 6702
SACO: Gunnar Albinsson

072-529 15 34

SEKO: Pär Cardesjö

010-453 6620Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här