Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingssamordnare 100%, tillsvidareanställning, 2 st

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring. SiS LVM-hem Runnagården i Örebro tar emot kvinnor med ett allvarligt missbruk av alkohol, narkotika, läkemedel eller blandmissbruk. I vårt behandlingsarbete lägger vi stort fokus på att stärka kvinnorna och motivera dem att förändra sina liv. Vi arbetar med evidensbaserade metoder.

Arbetsbeskrivning

Behandlingssamordnaren * kommer att ansvara för att programverksamheten genomförs och följs upp. Programverksamheten kan komma att genomföras på Runnagårdens samtliga avdelningar beroende på klienternas behov. * ansvarar för arbetssätt gällande Motiverande intervjuer och fungerar som MI-coach samt utför enskilda samtal med klienter på institutionen. * samverkar med avdelningsföreståndare, behandlingssekreterare, behandlingspedagoger och klient inför upprättande av behandlingsplan samt för kartläggning av klientens behov av behandlingsinsatser.

Kvalifikationer

Lämplig högskoleutbildning såsom socionom, beteendevetare eller annan likvärdig högskoleutbildning alternativt 2-årig yrkeshögskola med gedigen erfarenhet av programverksamhet. Meriterande är att tidigare ha arbetat med människor i en utsatt livssituation, erfarenhet från att arbeta relationsskapande samt vana från konflikthantering. Du har en god förmåga att uttrycka Dig i tal och skrift, dokumentation är en viktig del i det dagliga arbetet. Du bör ha fokus på att samverka, skapa engagemang och delaktighet. Du bör vara stresstålig och stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Det är meriterande om Du har kunskap i ACT, MI, TMO, ÅP, beroendelära samt erfarenhet av behandlingsplanering. Belastnings- och misstankeregister utan anmärkning är ett krav för anställning.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan tillämpas. Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Ansökan

Ansök senast: 2022-05-31 Referensnummer: Dnr 2.9.1-3201-2022
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 2 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Marie Arliden
Institutionschef
010-4535801
Per Gidlöf
ST/OFR
0762-751715

Jennie Bodin
Behandlingssamordnare
010-4535891
Sofie Hagsten
SACO
010-4535896

Lars-Eric Hylander
SEKO
010-4535840Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.