Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Timvikarie

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning, oavsett om du har en fast anställning, jobbar som sommarvikarie eller vikarierar under din utbildning. SiS ungdomshem Fagared har plats för 59 pojkar och flickor i åldern 16-21 år omhändertagna enligt LVU eller dömda till LSU. Vi har verksamhet i Göteborg, Lindome och Horred.

Arbetsbeskrivning

Som timvikarie är ditt uppdrag att, med kort varsel, rycka in som vikarie utifrån verksamhetens behov. Du kan själv styra vilka dagar du kan vara tillgänglig för att arbeta genom att lägga in det i vårt bokningssystem. Vår verksamhet har bemanning veckans alla dagar, detta ger dig som timavlönad möjlighet att arbeta dag/kväll, natt och helg. Timvikarier medverkar till att det dagliga arbetet på avdelningen kan utföras enligt rutiner, medverka till ungdomars och klienters trygghet och säkerhet. Det handlar om allmän daglig livsföring, städning, tvätt, matlagning mm. Befattningen ska även bidra till att säkerheten på institutionen upprätthålls enligt rutiner. För en behandlingsassistent är det centrala att bidra till trygghet och stabilitet för ungdomar och klienter. Vi arbetar utifrån våra värdeord; Respekt, Omtanke och Tydlighet.

Kvalifikationer

Vi Söker dig som är en gränssättande, varm och empatisk person och som drivs av en stark inre glöd att tro på att förändring är möjlig och att förändring skapas i mötet med andra människor. Personliga egenskaper: • Du behöver vara en ansvarsfull, positiv och tålig person med stor förmåga att sätta gränser. • Vi förväntar oss att du är strukturerad men samtidigt flexibel då arbetet kräver förmåga att snabbt agera i oväntade situationer. • En stor del av arbetet är motivationsarbete vilket innebär att du behöver ha tålamod och ett pedagogiskt förhållningssätt. • Du tillämpar ett högt säkerhetstänk, vilket innebär att du är pålitlig i situationer där fysiskt våld kan uppstå. • Vid stressfulla situationer kan du agera lugnt, kontrollerat och professionellt. • Alla vård- och behandlingsinsatser dokumenteras vilket innebär att du skall uttrycka dig väl i svenska skriftligen. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Kräver gymnasieutbildning. Meriterande om du har lämplig utbildningsbakgrund, Högskole- eller YH-utbildning, inom socialt arbete. B-körkort är ett krav då det förekommer resor i arbetet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Timavlönad Eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2022-01-16 Referensnummer: 2.9.1-7702-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 8 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Börge Skotnes
Samordnare
010-4536306
Johnny Staal
OFR/S
010-4536307

Catharina Wikehult
Saco-S
010-4536404

Stefan Hasselfors
Seko-SiS
010-4536429


Övrigt

Övrigt: • Intervjuer kan komma att hållas löpande under ansökningstiden. • Innan beslut om anställning fattas kommer bakgrundskoll samt registerkontroll genomförs då tjänsten är placerad i myndighet med uppdrag att bedriva tvångsvård. • SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. • När du ansöker kommer dina personuppgifter att behandlas enligt offentlighetsprincipen och personuppgiftslagen. När du skickar din ansökan till oss samtycker du till detta. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här
Les mär om SiS och att arbeta hos oss