Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingspedagoger till SiS ungdomshem Tysslinge

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för barn, ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, kriminalitet, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS ungdomshem Tysslinge utanför Södertälje tar emot icke skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

En behandlingspedagogs arbetsuppgifter är att medverka till att ungdomen får den trygghet, säkerhet, vård och behandling som denne behöver. Som behandlingspedagog arbetar du med kontaktmannaskap, bidrar aktivt till att behandlingsplaner fullföljs och dokumenterar enligt riktlinjer. I arbetet ingår också att vara handledare för nyanställda och praktikanter. Behandlingspedagogen ska även bidra till att säkerheten på institutionen upprätthålls enligt rutiner. Arbetet som behandlingspedagog handlar också om att medverka till att det dagliga arbetet på avdelningen flyter vad gäller exempelvis ungdomarnas allmänna dagliga livsföring, städning, tvätt och matlagning.

Kvalifikationer

Vi strävar efter en personalgrupp med olika kompetenser inom behandlingsarbetet. Du ska vara en trygg, vuxen förebild för ungdomarna och arbeta utifrån myndighetens riktlinjer. Du bör ha god svenska i tal och skrift. Du som söker ska: - Minst ha examen från 2-årig eftergymnasial utbildning vid folkhögskola eller yrkeshögskola med inriktning mot socialt/pedagogiskt behandlingsarbete eller examen från högskola med motsvarande inriktning. - Ha erfarenhet av ungdomsnära arbete. Det är meriterande: - Om du har B-körkort. - Om du har erfarenhet av arbete med ungdomar i utsatta situationer. - Om du har utbildning inom MI (Motiverande samtal). Personliga egenskaper: - God förmåga att skapa engagemang och delaktighet. - God förmåga att samarbeta med andra. - God kommunikativ förmåga. - Stresstålig. - Relationsskapande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde efter överenskommelse. Oregelbunden arbetstid enligt schema. Då rekryteringen genomförs under sommarsemestern kan det komma att dröja innan kallelse till intervju sker.

Ansökan

Ansök senast: 2021-07-31 Referensnummer: Dnr: 2.9.1–4449-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 8 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Henok Abay
Bemanningssekreterare
010-453 42 96
Pontus Poysti
SACO
010-453 42 90

Elisabet Hyvärinen
Personaladministratör
010-453 42 17
Jenny Kingstedt
ST/OFR
010-453 40 77

Mikael Vuopio
ST/OFR
010- 453 48 00

Peter Kvist
SEKO
010- 453 41 09Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.