Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingsassistenter sommarvikariat på avdelning Fyrklövern

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring. Lunden tar emot kvinnor med alkohol-, narkotika- eller blandmissbruk i kombination med psykisk ohälsa.

Arbetsbeskrivning

Vård- och behandlingsarbete med särskild inriktning på motivationsarbete där även kontaktpersonskap och delegering av medicin ingår i tjänsten. Denna annons gäller avdelning Fyrklövern. Avdelning Fyrklövern, som under hösten 2021 öppnades i projektform, är en förstärkt avdelning bestående av 4 låsbara platser för kvinnor med särskilda behov. Avdelningen består av separata lägenheter. Utöver en allvarlig beroendeproblematik har klienterna som vårdas på Fyrklövern särskilt svårt för att vistas tillsammans med andra klienter. Klienterna har nära till våldsamt utagerande beteendemönster i situationer då de blir stressade och ångestfyllda. Klienterna på Fyrklövern är i behov av lokaler som är anpassade efter deras behov, behandlingspersonal som arbetar metodförankrat samt är skickliga på att tillmötesgå, förstå och kravanpassa utifrån klientens funktionsnivå.

Kvalifikationer

Lägst avklarad gymnasieutbildning. Erfarenhet av arbete med människor i utsatta livssituationer, t.ex. arbete inom psykiatri, inom LSS omsorg, tvångsvård eller missbruksvård är önskvärt. - Vara trygg i att utföra arbetsuppgifter enskilt och erbjuda stöd åt en klient i taget. - Vara inställd på att identifiera klientens specifika behov och begränsningar för att därefter anpassa krav och de stödjande insatserna. - God förmåga att bygga relationer och arbeta processinriktat med behandlings- och förändringsarbete. - God förmåga i att samverka samt att ta ansvar för att kunskapsöverföring sker både från och till andra. - God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift. - Kunskap om och erfarenhet av att arbeta med klienter som har NPF (neuropsykiatriska funktionsnedsättningar) ses som meriterande. - Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Körkort är önskvärt då det används i tjänsten. Utifrån att vi har ett uppdrag att vårda klienter som har särskilda behov, så betonas vikten av att: - ha god förmåga att hantera högenergiska situationer som tenderar att framkalla känslor av stress och press på ett lågaffektivt, metodförankrat och riskavvägande vis. - vara prestigelös och sänka kraven i möjligaste mån i situationer där risk för stress, oro, ångest och andra negativa känslor hos klienten föreligger. - ha god förmåga att, i svårare situationer, även upprätthålla en ödmjukhet inför målgruppens problematik, dvs erbjuda ett värdigt bemötande som vilar på en humanistisk människosyn. - ha god förmåga att, i svårare situationer, dessutom agera med en gränssättande tydlighet när så är nödvändigt. Vi begär utdrag ur polismyndighetens misstanke- och belastningsregister. Vi arbetar löpande med rekryteringsprocessen och tillsättning kan ske innan annonstiden löpt ut.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning Omfattning: Heltid Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2022-05-27 Referensnummer: 2.9.1-3274-2022
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 3 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Lovisa Werner
Vik avdelningsföreståndare
0104533025
Patrik Riborg
SEKO
010-453 3040

Helen Eriksson
OFR
010-453 3091

Merja Aahtila
Saco-S
010-453 24 09


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.