Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Administrativ chef till SiS ungdomshem Tysslinge

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS ungdomshem Tysslinge utanför Södertälje tar emot icke skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Som Administrativ chef arbetar du direkt underställd institutionschefen och är denne behjälplig. Detta genom att vara närmsta chef för institutionens administrativa personal, hälso- och sjukvårdspersonal samt behandlingssekreterare. Vidare innebär ditt ansvar att du exempelvis: - Koordinerar och samverkar med interna och externa aktörer. - Genomför egenkontroller och uppföljningar. - Verkar för att institutionens avdelningar får en god service. - Verkar för institutionens kontinuerliga utveckling. - Är sekreterare i Strategisk ledningsgrupp, MBL och Skyddskommitté. Som Administrativ chef ingår du i institutionens Strategiska Ledningsgrupp och Operativa Ledningsgrupp. Du ingår i institutionens delegationsordning vid institutionschefens frånvaro. Beredskapstjänstgöring ingår som grund inte i tjänsten, men kan bli aktuellt utifrån din kompetens, erfarenhet och intresse.

Kvalifikationer

Du ska: - Inneha akademisk examen om minst 180 hp inom samhälls- eller beteendevetenskap, eller annan inriktning arbetsgivaren finner lämplig. - Ha dokumenterad chefserfarenhet med personal-, budget- och arbetsmiljöansvar. Det är meriterande om du: - Har erfarenhet av ledarskap inom statlig verksamhet. - Har erfarenhet från verksamhet som bedriver vård och behandling. Personliga egenskaper: - Du kan självständigt planera och strukturera ditt arbete, men också prioritera om utifrån förutsättningar som snabbt förändras. - Du har en mycket god relationsskapande förmåga. - Du har ett lösningsorienterat sätt att ta dig an arbetsuppgifter. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Eller enligt överenskommelse. Flextidsavtal tillämpas.

Ansökan

Ansök senast: 2020-11-12 Referensnummer: 2.9.1-5169-2020
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Marie Jönsson
Institutionschef
010-453 42 01
Jenny Kingstedt
ST/OFR
010-453 40 77

Elisabet Hyvärinen
Personaladministratör
010-453 42 17
Mika Erkkonen
SEKO
010-453 52 12

SACO - Pontus Poysti

010-453 42 90Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här