Jag godkänner
Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Familjebehandlare

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS ungdomshem Klarälvsgården tar emot pojkar i åldern 16-20 år med kriminalitet och psykosociala problem. Vi har i uppdrag att ta emot pojkar med ett utökat behov av psykiatriska insatser.

Arbetsbeskrivning

Vi söker familjebehandlare som ska arbeta med familj och nätverk till placerade ungdomar i åldrarna 16- 20. Uppdraget innefattar såväl arbete mot familj som professionellt nätverk. Arbetsuppgifterna är varierande och omfattar familjeterapeutiska interventioner, psykoedukativa insatser till anhöriga/föräldrar, föräldrautbildningar samt deltagande i nätverksmöten och uppföljningsmöten. Av stor vikt är också det alliansskapande arbetet med anhöriga och föräldrar. Arbetet bedrivs självständigt men också i team som skapas kring varje ungdom där psykolog, behandlingssekreterare, behandlingsassistent, sjuksköterska och pedagoger ingår. Du ges stora möjligheter att själv utforma och planera din arbetsdag men det krävs att du är flexibel, hittar lösningar såsom att kanske arbeta via digital kommunikation eller möta familjerna på deras hemmaplan. Vi kommer att skapa framtidens ungdomsvård grundad i dagens kunskapsläge för målgrupperna vi möter. Arbetet kommer att följas upp och utvärderas av myndigheten med förhoppning om att arbetssättet därefter ska implementeras i större skala.

Kvalifikationer

Krav på minst 180 högskolepoäng med samhälls- eller beteendevetenskaplig inriktning. Vi kräver erfarenhet av familjearbete (under handledning). Det är meriterande om du har steg 1 i psykoterapi. Du ska ha god förmåga att se möjligheter och att hitta vägar där andra ser stängda dörrar, ha en personlig mognad som gör att du inger förtroende och hopp. Det krävs mod för att kunna närma sig och peka på det svåra samtidigt med förmågan att hitta styrkorna och kraften i de familjer och nätverk du träffar. Förmåga att skapa allians är avgörande samt din förmåga att kunna såväl ge som ta emot kollegial feedback.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Heltid Tillträde enligt överenskommelse. Projektanställning under 1 år med möjlighet till förlängning.

Ansökan

Ansök senast: 2020-02-21 Referensnummer: A928804
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Leif Nilsson
Institutionschef
010-4535601
Henrik Isgren
Lärare, SACO
010-4535626

Fredrik Malmberg
Avdelningsföreståndare
010-4535604
Johan Collin
Behandlingsassistent, ST
0104535600

Jonathan Eliasson
T.f. Biträdande institutionschef
010-453 4513
Pia Gullarbergs
Behandlingsassistent SEKO
0104535600
Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.