Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingssamordnare, avdelning Kornhall, SiS Nereby

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring. SiS ungdomshem Nereby tar emot skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik samt pågående kriminalitet och missbruk. Vi har i uppdrag att ta emot pojkar med särskilda vårdbehov.

Arbetsbeskrivning

SiS Nereby är i en utvecklingsfas som institution där vi söker dig som är intresserad och redo att vara en del i utvecklingen av vår verksamhet i funktionen som behandlingssamordnare på avdelning Kornhall. Avdelningen har 7 låsbara platser, målgrupp pojkar 16-21 år som har missbruk som indexplaceringsorsak. I funktionen som behandlingssamordnare kommer du vara delaktig i att tillsammans med dina behandlingssamordnarkollegor, avdelningschefer, behandlingssekreterare och behandlingskollegor planera, genomföra och följa upp programverksamheternas aktiviteter på avdelningen du är placerad på. Du ansvarar även för att programverksamhet på avdelningen genomförs enligt planering. Du och dina kollegor ansvarar för att arbetssättet på avdelningen utgår från förhållningsättet motiverande samtal (MI) och fungerar som stöd för avdelningens löpande övergripande MI arbete. Är du inte utbildad MI coach idag erbjuder arbetsgivaren utbildning inom SiS egna verksamhet till detta. Du samverkar med behandlingssekreterare och placerade ungdomar i upprättande och revidering av behandlingsplaner, kartläggning av ungdomarnas behov av behandlingsinsatser samt deltar vid behov i behandlingskollegium. Du utför både gruppsamtal och enskilda samtal med placerade ungdomar. Du deltar i planering, utförandet och samverkan av Kornhalls dagliga verksamhet som bland annat innefattar att säkerställa att planerade behandlingsinsatser och aktiviteter utförs samt dokumenteras. Du deltar och är delaktig i avdelningens fasta överlämningar tillsammans med arbetsgruppen på plats. Arbetsuppgifterna kan förändras i funktionen med hänsyn till att den är under uppbyggnad och utveckling i verksamheten.

Kvalifikationer

Utbildningskrav: Lämplig högskoleutbildning såsom socionom, beteendevetare eller annan likvärdig examinerad högskoleutbildning, alternativt 2- årig yrkeshögskoleexamina tillsammans med gedigen erfarenhet av program och behandlingsverksamhet. B körkort är ett krav Det är meriterande om du har dokumenterad utbildning och erfarenhet av någon av följande områden, programledare inom KBT, ACT, ART, ÅP, KRIM, beroendeterapeut, MI coach eller normkritisk samtalsledare.
Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet inom ramen för ditt arbete. En trygg och säker arbetsmiljö innebär att du har ett etiskt förhållningssätt gentemot ungdomar och kollegor samt är trygg i rollen som statstjänsteman. Erfarenhet från låsbar institutionsvård är ett skall-krav för denna tjänsten. På Kornhall arbetar vi tillsammans dygnet runt, året om, med att erbjuda våra placerade ungdomar de mest lämpliga professionella vårdinsatserna utifrån den enskildes behov.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2022-05-17 Referensnummer: A1119655 / 2.9.1-3044-2022
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Sonny Nordlander
tf. Avdelningsföreståndare Kornhall
0104533291
Cecilia Vikberg
OFR/ST
0104534707

Magnus Ekström
SACO
010-453 3266

Thomas Lindmark
SEKO
010-453 3382


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. I samband med nyanställning tillämpar SiS som myndighet vandelsprövning på sina sökande. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här