Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Brättegården söker Biträdande avdelningsföreståndare

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. Brättegården ligger strax utanför Vänersborg. Vi tar emot icke skolpliktiga ungdomar med psykosocial problematik, psykisk ohälsa samt kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Som Biträdandeavdelningsföreståndare består dina arbetsuppgifter av ledningsarbete i samverkan med avdelningsföreståndaren samt löpande behandlingsplanering runt ett antal av avdelningens inskrivna ungdomar. Du kommer att ha ett nära samarbete med avdelningsföreståndaren och vara ställföreträdande avdelningsföreståndare när denne ej är på plats. Arbetstiden är förlagd dagtid. Arbetet innehåller kommunikation och planering med övrig behandlingspersonal, lärare, socialtjänst och ungdomens nätverk. Du kommer att ingå i institutionens beredskapstjänstgöring.

Kvalifikationer

Socionom, beteendevetare, socialpedagog, eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Tidigare erfarenhet av arbetsledning ses som meriterande likaså erfarenhet av behandlingsplanering och personalfrågor. Vana att arbeta med målgruppen ser vi också som meriterande likaså utbildning inom MI och KBT. Då dokumentation och kommunikation är en stor del av arbetet ställs krav på god kommunikationsförmåga i såväl tal som skrift. Du skall ha god samarbets- och initiativförmåga. Du skall ha god förmåga att hålla struktur och planering. Det är viktigt att du är stresstålig och van att hantera uppdrag med flera aktörer inblandade, såsom personal, ungdomens nätverk, socialtjänst och skola. Du ingår i en arbetsgrupp där flera olika roller förekommer vilket ställer krav på flexibilitet och ansvarstagande.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Eller enligt överenskommelse. Intervjuer kommer att ske löpande.

Ansökan

Ansök senast: 2020-09-06 Referensnummer: A967674
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Camilla Åberg-Sjögren
Avdelningsföreståndare avd Viken
010-4532750
Christoffer Gliesmann
SACO
010-4532794

Hans Nyholm
OFR
010-453 27 06

Martin Rapp
SEKO
010-4532798


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Vi