Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingspedagog som vill göra livsviktig skillnad, tillsvidaretjänst.

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för barn, ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, kriminalitet, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS ungdomshem Nereby tar emot skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik samt pågående kriminalitet och missbruk. Vi har i uppdrag att ta emot pojkar med särskilda vårdbehov.

Arbetsbeskrivning

SiS ungdomshem Nereby har fått i uppdrag att starta två avdelningar i Bergsjön. Med anledning av detta söker vi nu behandlingspedagoger till vår akut och utredningsavdelningen Glose samt vår behandlingsavdelning Trappan. Uppge i ansökan vilken avdelning du vill visa intresse för. Arbetsrollen som behandlingspedagog syftar till att ge våra placerade ungdomar god omvårdnad, omsorg samt motivera till hållbar förändring över tid. Samtliga ungdomar på vår akut och utredningsavdelning genomgår målgruppsbedömning som en del av akut-utredningstiden. Vård och behandling bedrivs under alla dygnets timmar, året runt, vilket innebär att du alltid arbetar tillsammans med ungdomarna och kollegorna när du är på arbetet. Behandlingsplaneringen utgår från varje enskild ungdoms behov tillsammans med socialtjänstens uppdrag till avdelningen. Arbetet skall vila på en tydlig värdegrund med ömsesidig respekt och förtroende där man tillsammans med ungdomen arbetar med tydliga mål och syften för att ge ungdomen verktyg och strategier kring de aktuella områden som det är fokus på under ungdomens placeringstid. Som behandlingspedagog kommer du vara kontaktperson med ansvar för en alternativt flera placerade ungdomar där du samverkar med ungdomens anhöriga/nätverk, socialtjänstens handläggare samt andra myndigheter och kontakter. I arbetsuppgifterna ingår att löpande dokumentera journalanteckningar, upprätta och revidera behandlingsplaner samt utlåtanden gällande ungdomar, vilket innebär att du skall kunna hantera att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska. Tiden med ungdomarna skall ha tydliga mål och syften vilket innebär att man utför strukturerad behandling och aktiveter under arbetspassen tillsammans med ungdomen, både enskilt och i grupp. För att passa in på avdelningen anser vi att du ska vara prestigelös, trygg, ha humor och ett stort hjärta tillsammans med förmågan att se möjliga lösningar i olika sammanhang. Och att du tillsammans med dina kollegor kan ställa om snabbt vid behov och gillar att vara en klok lagspelare utan att släppa din ansvarsroll som en vuxen förebild för våra ungdomar. Vi ser gärna att du har myndighetsspecifika utbildningar såsom MI, ÅP, ART, KBT.

Kvalifikationer

Lämplig utbildningsbakgrund är examinerad socionom, beteendevetare, behandlings eller socialpedagog, alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som lämplig, där utbildningskravet från myndigheten är minst två års eftergymnasiala studier som är genomförda inom lämpligt område med godkänd examina. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och skicklighet. Det är meriterande att du som sökande har erfarenheter av att jobba inom institutionsvård och omsorg gärna inom verksamhet som riktar sig mot LSS. B körkort är önskvärt.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Alternativt enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2021-10-29 Referensnummer: 2.9.1-6130-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 10 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Sofia Boman
Avdelningsföreståndare
010-4533381
Cecilia Vikberg
OFR
0104533240

Malin Hemberg
Avdelningsföreståndare

Magnus Ekström
SACO
010-453 32 66

Niklas Westning
Avdelningsföreståndare
010-4533322
Thomas Lindmark
SEKO
010-453 3252
Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.