Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Psykolog till avdelningarna i Lund och Höör

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. Lunden tar emot kvinnor med alkohol-, narkotika- eller blandmissbruk, i kombination med psykisk störning. Enheten Karlsvik tar emot män med alkohol-, narkotika- eller blandmissbruk, i kombination med psykisk och fysisk ohälsa.

Arbetsbeskrivning

Psykologerna på Lunden är en gemensam resurs för hela verksamheten. Detta innebär att man som psykolog arbetar på samtliga avdelningar inom institutionen. Arbetet är förlagt till både Lund och Höör. Psykologernas primära uppdrag är screening, kartläggning och riskbedömning av klienter. Till detta kommer du att fungera som konsult och förmedlare av psykologisk kunskap åt övrig personal. Beroende på erfarenhet finns också möjlighet att genomföra utbildning och handledningsinsatser för personal och att genomföra fokuserade behandlingsinterventioner med klienter. Vi förutsätter att du är en person med god samarbetsförmåga som har intresse av att arbeta med tvärfackliga utredningar.

Kvalifikationer

Leg psykolog och körkort är ett krav. Erfarenhet av arbete med personer med missbruk inom slutenvård såsom psykiatri, kriminalvård SiS eller liknande är meriterande. Kunskaper om kognitiva behandlingstekniker är önskvärt. Stor vikt kommer att läggas vid god samarbetsförmåga, intresse för teamarbete och personlig lämplighet. Vi begär alltid utdrag ur polismyndighetens misstanke- och belastningsregister.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast: 2020-03-29 Referensnummer: 2.9.1-1514-2020
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Laila Siljedahl
Institutionschef
010-453 3001
Helen Eriksson
OFR
010-453 3091

Robert Sundel
SEKO
010-453 3050 avd Höje

Hans Jarlstad
Saco
010-453 3024


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionssyterelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföreing. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.