Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingsassistenter

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring. SiS ungdomshem Folåsa tar emot skolpliktiga flickor med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk. Folåsa har fem avdelningar för skolpliktiga ungdomar: en utredningsavdelning samt fyra behandlingsavdelningar. Vi har också en egen skola där alla elever läser enligt grundskolans läroplan och kursplaner.

Arbetsbeskrivning

Som behandlingsassistent ska du medverka till att det dagliga arbetet på avdelningen kan utföras enligt rutiner, medverka till ungdomars och klienters trygghet och säkerhet. Det handlar om allmän daglig livsföring, städning, tvätt, matlagning m m. Befattningen ska även bidra till att säkerheten på institutionen upprätthålls enligt rutiner. För en behandlingsassistent är det centrala att bidra till trygghet och stabilitet för ungdomar och klienter. En behandlingsassistent är uppmärksam på ungdomens/ klientens mående och agerar utifrån behov. Arbetstiden är oregelbunden, enligt schema, dag eller natt.

Kvalifikationer

Lägst avklarad gymnasieutbildning. Vi ser gärna att du har; * utbildning motsvarande undersköterska med inriktning mot psykiatri. Kunskaper och färdigheter; God svenska i tal och skrift Egenskaper och förmågor Motivation att arbeta med och hjälpa människor i en utsatt livssituation efter SiS värdegrund; En plats för förändring. Förmåga att skapa engagemang och delaktighet Förmåga att samverka med andra God kommunikativ förmåga Stresstålig Relationsskapande
Erfarenhet av liknande arbete är önskvärt. Annan bra erfarenhet är övrigt arbete med människor i utsatta livssituationer, t.ex. arbete inom psykiatri eller inom LSS omsorg.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2022-05-22 Referensnummer: 3160-2022
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 5 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Gun Kennerud
Bitr institutionschef
010-453 21 02
Adham Abu-Sultan
Facklig företrädare SEKO
010-453 23 75

Anna Fredriksson
Avdelningsföreståndare
010-453 21 00
Patrick Fällman
ST/OFR
076-130 81 35

Tomas Hilding
Facklig företrädare SACO
010-453 21 00Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Vi inhämtar alltid utdrag ur polis och belastningsregister. B- körkort för bil med manuell växellåda krävs. SiS tillämpar provanställning på 6 månader. Då vi är en flickinstitution och har ett överskott av manlig personal ser vi gärna även kvinnliga sökanden.