Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Vikarierande bitr. institutionschef till SiS LVM-hem Rällsögården, Ref 2034

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för barn, ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, kriminalitet, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS LVM-hem Rällsögården ligger i Ljusnarsbergs kommun, 8 mil norr om Örebro och 1,5 mil söder om Kopparberg. Vår målgrupp är män med alkohol-, narkotika- eller blandmissbruk, ibland med viss psykiatrisk problematik.

Arbetsbeskrivning

SiS LVM-hem Rällsögården söker nu en biträdande institutionschef för ett längre vikariat med möjlighet till förlängning. Som biträdande institutionschef på Rällsögården ingår du i en kreativ ledningsgrupp som med gott arbetsklimat och högt i tak, jobbar tillsammans mot uppsatta mål. Vi erbjuder dig arbete och delaktighet i en verksamhet som är i ständig förändring utifrån ett livsviktigt uppdrag. Biträdande institutionschef bistår institutionschefen i styrning och ledning av verksamheten. Tjänsten är direkt underställd institutionschefen och jobbar på dennes uppdrag. Bic träder in för institutionschefens ställe vid dennes frånvaro samt ingår i institutionens chefsberedskap. Utöver detta har du som biträdande institutionschef chefsansvar för institutionens servicepersonal. Du kommer arbeta med personalfrågor, rehabilitering, arbetsmiljöfrågor, ansvara för fastigheter och drift samt vara ett stöd till institutionens avdelningsföreståndare. För ytterligare information om tjänstens arbetsuppgifter, vänligen kontakta institutionschef Ingrid Öhrling.

Kvalifikationer

Krav: - Minst högskoleexamen socionomutbildning 210hp , alternativt annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. - Flerårig dokumenterad och vitsordad chefserfarenhet. - B-körkort - God dokumentationsvana Meriterande: -Utbildning och erfarenhet av socialrätt - Vana av myndighetsutövning - Erfarenhet av arbete inom missbruksvård, socialtjänst eller psykiatri - Erfarenhet av upprättande av Lex Sarah Därtill är du flexibel, noggrann, analytisk och strukturerad. Du har förmåga att periodvis hantera en hög arbetsbelastning och kunna prioritera arbetet självständigt. Du har en god samarbetsförmåga och en förståelse för olika professioner, samt en förmåga att hantera konflikter på ett konstruktivt sätt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Din personliga lämplighet är nyckeln till livsviktig förändring. Du har en grundmurad positiv människosyn och som kollega är du med och bidrar till vi-känslan på SiS. Du ska ha god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift, samt grundläggande datakunskaper. Utdrag tas från polisens misstanke- och brottsregister. Intervjuer sker löpande.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Heltid Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2021-12-16 Referensnummer: Dnr: 2.9.1-7116-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Ingrid Öhrling
Bitr. institutionschef Rällsögården
010-4535702
Thord Jansson
Facklig förtoendeman OFR
010-4534181

Merja Aahtila
Saco
010-4532409

Rolf Lindqvist
Facklig förtroendeman Seko
010-453 57 97


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här