Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Psykolog, vikariat

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS LVM-hem Hornö tar emot män med alkohol-, narkotika- eller blandmissbruk. Vi tar emot män med psykisk ohälsa och män med utagerande beteende.

Arbetsbeskrivning

Hornös två psykologer är en gemensam resurs för hela verksamheten. Detta innebär att man som psykolog arbetar på uppdrag av samtliga avdelningar inom institutionen. Psykologernas primära uppdrag är utredning, kartläggning och bedömning av klienter. Våra utredningsfrågeställningar berör ofta neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, missbruk och psykiatrisk samsjuklighet, dvs. dubbeldiagnoser, samt behandlingsplanering utifrån detta. I uppdraget finns även att arbeta med suicidprevention samt fokuserade behandlingsinterventioner med klienter. Vi deltar även i behandlingskonferenser och håller i utbildning av personal. På Hornö har du ett nära samarbete med psykologkollega samt andra arbetsgrupper, och det erbjuds extern neuropsykiatrisk handledning samt utbyte med andra psykologkollegor inom LVM-vården. Det är av vikt att du är en person med god samarbetsförmåga som har intresse av att arbeta tillsammans med olika yrkesgrupper.

Kvalifikationer

Psykologlegitimation. Körkort och tillgång till bil är ett krav. Den vi söker är intresserad av neuropsykologi, beroende, psykiatri, forensisk psykologi och samsjuklighet. Erfarenhet av att ha jobbat inom slutenvård såsom psykiatri, kriminalvård, SiS eller liknande mm är meriterande. Meriterande är även att ha kompetenser som kompletterar ordinarie psykologers kompetenser. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Heltid Tillträde 2020-11-01 eller snarast efter överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2020-09-28 Referensnummer: 2.9.1-4195-2020
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Jaana Sawires
Leg. psykolog
010-453 59 11
Anna Jerwanska, SACO
Facklig förtroendeman
010-453 59 13

Linda Nygren, ST/OFR
Facklig förtroendeman
010-453 59 24

Mia Persson
Facklig förtroendeman SEKO
010-453 59 90


Övrigt

Övrigt: Detta är ett vikariat till och med 30 september 2021 med möjlighet till förlängning. SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.