Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Avdelningsföreståndare till SiS ungdomshem Tysslinge.

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring. SiS ungdomshem Tysslinge utanför Södertälje tar emot icke skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Tysslinge behöver förstärka ledningsgruppen med ytterligare avdelningsföreståndare. På institutionen finns plats för 41 ungdomar, fördelat på sex avdelningar. Två av våra avdelningar tar emot ungdomar dömda enligt Lagen om sluten ungdomsvård, LSU, fyra avdelningar tar emot ungdomar enligt Lagen om vård av unga, LVU. Som avdelningsföreståndare planerar, leder och följer du upp arbetet med dina medarbetare inom behandlingsområdet. Du har personal- ekonomi- och verksamhetsansvar samt det övergripande behandlingsansvaret på avdelningen. Du ingår i ledningsgruppen och är direkt underställd institutionschefen. Du jobbar tillsammans med din biträdande avdelningsföreståndare för att säkerställa att personalgruppen arbetar mot gemensamma mål i enlighet med riktlinjer och ungdomarnas individuella behandlingsplaner. Du jobbar också aktivt med de riktlinjer vi har gällande säkerhet och ansvarar för att medarbetarna jobbar enligt gällande rutiner. På institutionen sker mycket samarbete avdelningsföreståndare emellan, men även med skolan och övrig behandlingspersonal så som psykologer och sjuksköterskor. Externa kontakter sker med socialtjänst, myndigheter och anhöriga. Du ansvarar för att säkerställa en rättssäker vård, vilket innebär att rättstillämpning, ärendehandläggning och faktiskt handlande är lagenligt, tydligt och förutsägbart. Vidare ansvarar du för att kvalitetssäkra din verksamhet genom exempelvis dokumentation och avvikelser, att få en bra spridning på information och att åstadkomma kompetensutveckling hos såväl dig själv som dina medarbetare. Som avdelningsföreståndare ingår du i institutionens chefsberedskap, vilket innebär att du träder i institutionschefs ställe under kvällar och helger enligt ett rullande schema. SiS som myndighet erbjuder chefsintroduktion och många andra utbildningar. Tillsammans med ledningsgruppen arbetar du även kontinuerligt med uppföljning av måluppfyllelse. För oss är kommunikation, informationsspridning och utveckling viktigt, därför har du regelbundna möten med din arbetsgrupp.

Kvalifikationer

Du ska: • Ha en akademisk examen om minst 180 hp inom samhälls-, beteende- eller vårdvetenskap, eller annan akademisk utbildning arbetsgivaren bedömer likvärdig. • Ha flerårig erfarenhet av arbete inom kriminalvård, socialtjänst, vård och behandling eller motsvarande samt väl vitsordad lämplighet för ledarskap. Meriterande: • Det är meriterande med erfarenhet av att jobba som chef på SiS eller annan statlig myndighet som jobbar med frihetsberövande, så som Kriminalvården, Polisen eller Migrationsverket. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Som person och ledare ser vi att du är trygg och tydlig i din roll på institutionen, att du är kommunikativ, involverande, lyhörd och har ett högt säkerhetsmedvetande. Ditt förhållningssätt genomsyras av struktur, engagemang och beslutsamhet. Du uppvisar goda förmågor i att vara flexibel och stresstålig. Meriterande är om du är utbildad i utvecklande ledarskap eller likvärdigt. Som chef och ledare hos oss kommer din vardag vara fylld av varierande uppgifter, som också kan skifta i fokus över tid. Körkort B är önskvärt då resor i arbetet kan förekomma. Inför anställning tas utdrag ur polismyndighetens misstanke- och belastningsregister.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillsvidareanställning, anställningen inleds med sex månaders provanställning. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Flextidsavtal tillämpas.

Ansökan

Ansök senast: 2022-08-14 Referensnummer: 2.9.1-4712-2022
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 2

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Mikael Skaldeman
Institutionschef
010-453 42 01
Jenny Kingstedt
ST/OFR
010-453 40 77

Albin Öhman
Biträdande institutionschef
010-453 42 02
Pontus Poysti
SACO
010-453 42 80

Mika Erkkonen
SEKO
0725300741Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.