Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Vikariat Biträdande avdelningsföreståndare

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS ungdomshem Fagared ligger i Horred har plats för 16 ungdomar, pojkar och flickor i åldern 16-21 år omhändertagna enligt LVU.

Arbetsbeskrivning

Då en av våra medarbetare går på föräldraledighet söker vi nu en vikarie för denne i ett år med möjlighet till förlängning. Vi söker vikarierande biträdande avdelningsföreståndare med behandlingssekreteraruppgifter till avdelning Västergården som är belägen geografiskt i Öxnevalla i Marks kommun. Avdelning Västergården är en låsbar behandlingsavdelning med 8 platser placerade enligt LVU. Som biträdande avdelningsföreståndare är Du ansvarig för att arbetsleda avdelningen vid avdelningsföreståndarens frånvaro, fatta nödvändiga beslut och handleda behandlingspersonal i deras arbete. Du är ansvarig för att samordna behandlingsarbetet utifrån Socialtjänstens uppdrag till avdelningen och SiS riktlinjer. Du samarbetar med behandlingsassistenter, pedagoger, psykologer samt hälso- och sjukvårdspersonal. Du ansvarar också för att upprätthålla kontakt samt löpande leda behandlings- eller samverkansmöten med socialtjänst och andra viktiga aktörer. Du ska i samarbete med avdelningsföreståndare verka för att utveckla arbetet på avdelningen samt delta i avdelningsgemensamma möten och arbetsuppgifter. Som biträdande avdelningsföreståndare ingår Du i institutionens beredskapsgrupp kvällar och helger.

Kvalifikationer

Du skall ha en Akademisk examen om minst 210 högskolepoäng inom samhälls- och eller beteendevetenskap, t.ex. socionomexamen eller högskoleexamen 180 högskolepoäng inom beteendevetenskap. B-körkort är ett krav. Det är meriterande om du har erfarenhet av institutionsarbete, gärna utredningsarbete eller behandlingsarbete, samt erfarenhet av arbete med målgruppen. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Heltid Eller enligt överenskommelse. Vikariatet kan förlängas utifrån behov.

Ansökan

Ansök senast: 2020-09-23 Referensnummer: 2.9.1-4170-2020
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform: Månadslön

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Susanne Kohman
Avdelningsföreståndare
0104536331
Catharina Wikehult
Saco
010-4536404

Stefan Hasselfors
Seko-SiS
010-4536429

Johhny Staal
OFR
010-4536307


Övrigt

Övrigt: Vandelsprövning görs i samband med alla nyanställningar inom myndigheten. Endast ansökningar via offentliga jobb. Kontakt från rekryteringsföretag undanbedes vänligt men bestämt. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här
http://www.stat-inst.se