Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Sommarvikariat behandlingsassistent till SiS ungdomshem Långanäs

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM- hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS ungdomshem Långanäs tar emot icke skolpliktiga flickor och pojkar med psykosocial problematik, kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Som behandlingsassistent på SiS ungdomshem Långanäs har du ett viktigt uppdrag. I ditt arbete kommer du motivera ungdomar till nya och mindre destruktiva sätt att leva genom att skapa hopp, meningsfullhet och utveckling. Du arbetar med att bygga trygga relationer utifrån omtanke och samtal. I arbetsuppgifterna ingår att hjälpa och stötta ungdomarna i deras vardag med allt ifrån vanliga hushållssysslor, hjälp med aktiviteter på och utanför området samt finnas behjälplig i ungdomarnas planering av sin behandling. Vi arbetar i team vilket skapar möjlighet till mångfald och dynamik och behandlingsarbetet utgår från våra värdeord; respekt, omtanke och tydlighet. Rollen hos oss ger dig chansen att utmana dig själv genom att vara delaktig i ungdomarnas liv och utveckling. Vi söker både dag- och nattpersonal för sommarvikariat 2020. Vi ser gärna att du är tillgänglig att påbörja din timanställning redan under våren så du får utrymme att komma in i verksamheten väl.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är nyfiken på och intresserad av att arbeta med ungdomar som befinner sig i en orienteringsfas i livet. För att lyckas i rollen krävs att du vågar vara en trygg, stabil och tålmodig, omtänksam vuxen oavsett vilket bemötande ungdomarna ger dig. Du bör också vara ansvarstagande genom att planera och prioritera ditt arbete i nära samspel med dina kollegor. Arbetet bygger på teamarbete och samarbete med olika aktörer vilket kräver att du har hög samarbets- och kommunikationsförmåga genom att du lyssnar, kommunicerar och löser eventuella problem på ett enkelt sätt. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Heltid Eller enligt överenskommelse. Vikariatets omfattning är mellan 50%-100%

Ansökan

Ansök senast: 2020-05-31 Referensnummer: 2.9.1-1956-2020
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 20 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Li Guldbrand
Administrativ chef
010-453 36 06
Andreas Bardh
SACO
010-4533600

Sophia Emery Sjöholm
Personalsamordnare
010-4533605
Håkan Karlsson
OFR
010-4533600

Catarina Strandberg
SEKO
010-4533600Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.