Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Centralvaktsoperatörer SiS ungdomshem Johannisberg

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring. SiS ungdomshem Johannisberg har verksamhet i Kalix och i Boden (enhet Sävastgården). Enheten i Kalix har SiS högsta säkerhetsklass och tar emot icke skolpliktiga pojkar, enligt LVU och LSU. Avdelningarna i Boden tar emot skolpliktiga flickor. Ungdomarna har psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Just nu genomför Johannisberg en förändringsresa för att anpassa sig på de krav som ställs på en SIS-institution i säkerhetsklass 1, och som ett led i detta rekryteras operatörer till centralvakten. Som operatör i centralvakten kommer du att ha en viktig roll i institutionens operativa säkerhetsarbete. Du kommer att arbeta med hantering av institutionens övergripande larmsystem och fjärrstyra dörrar/portar för medarbetare. Du kommer även att välkomna besökare, hantera posten och vid behov ta emot eventuella transporter av gods samt ta emot inkommande telefonsamtal. I samband med hantering av larm kommer ditt ansvar vara att säkerställa att alla larm följs av en åtgärd samt att förmedla larm. Kommunikation sker via de tekniska systemen med skrivna meddelanden, telefon och kommunikationsradio. Vidare ingår i rollen att övervaka t.ex. utomhusvistelser eller slussningar av intagna på institutionsområdet. Du förväntas ha nära samarbete med avdelningarna på institutionen och medarbetare i Johannisbergs larmorganisation. Dokumentation i ärendehanteringssystem samt av det systematiska säkerhetsarbetet ingår som en självklar del i rollen. Då denna organisation är i uppstartsfasen för vår del kommer arbetsuppgifter att utformas allt eftersom behoven identifieras. Likaså kommer centralvakten första tiden vara verksam i tillfälliga lokaler till dess att våra permanenta lokaler är färdigbyggda.

Kvalifikationer

Vi strävar efter en personalgrupp med högt säkerhetstänk och hög integritet, så väl som god samarbetsförmåga. Du behöver ha förmåga att arbeta självständigt och ta ansvar för avancerade säkerhetssystem. Du bör även ha god svenska i tal och skrift motsvarande godkänt gymnasiebetyg i svenska. Du som söker ska ha: • Erfarenhet av tekniska säkerhets/larmsystem och bevakningscentraler. • God datorvana • Fullständig gymnasieutbildning • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift • Körkort B Det är meriterande om du har: • Utbildning inom säkerhetsområdet • Erfarenhet av arbete inom statlig myndighet, exempelvis rättsväsendet. • Erfarenhet av att hantera incidenter/allvarliga händelser. • Erfarenhet av en verksamhet med strukturerad larmorganisation. De personliga egenskaper vi söker är: • Högt säkerhetsmedvetande • Flexibilitet och förmåga till problemlösning • Förmåga att samarbeta med andra. • God kommunikativ förmåga • Ansvarstagande och självgående Inom SiS arbetar vi aktivt med vår värdegrund och våra värdeord respekt, omtanke och tydlighet och det är viktigt att du som anställd i SiS delar det förhållningssättet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Inför anställning tas utdrag ur polismyndighetens misstanke- och brottsregister.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde sker efter överenskommelse. Anställningen inleds med sex månaders provanställning.

Ansökan

Ansök senast: 2022-08-14 Referensnummer: 2.9.1- 4627-2022
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 2 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Peter Jakobsson
Säkerhetssamordnare
0104532082
Cecilia Norman
OFR/S
010-4535514

Mats Morin
Biträdande institutionschef
0104532002
Tomas Lundbäck
SEKO
010-4532000 vxl

Sven-Åke Andersson
Saco-S
010-4532023Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här