Jag godkänner
Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Biträdande avdelningsföreståndare

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. Renforsen tar emot män med alkohol-, narkotika- eller blandmissbruk, i kombination med psykisk ohälsa.

Arbetsbeskrivning

Vi söker en biträdande avdelningsföreståndare till SiS LVM-hem Renforsens slutna avdelning. Avdelningen har tio platser och tar emot klienter i det initiala skedet av vårdtiden. Som biträdande avdelningsföreståndare leder och fördelar du det dagliga arbetet på den slutna avdelningen, genomför riskbedömningar, handlägger beslut och är beslutsfattare när avdelningsföreståndaren inte är på plats. Du är avdelningsföreståndaren behjälplig att upprätthålla rutiner, utforma nya och implementera dessa i verksamheten. Du handleder behandlingsassistenterna i deras arbete och leder samlingar med klienterna. Du deltar i behandlingskollegium och möten för veckoplanering. Vid behov avlastar du samordnare med personalplaneringen och koordinerar tillsammans med denne hela institutionens planering sett till aktiviteter och utbildningar. Biträdande avdelningsföreståndare ingår i institutionens beredskapsgrupp somliga kvällar och helger enligt schema.

Kvalifikationer

Du har högskoleutbildning som socionom eller inom beteende- eller samhällsvetenskap på minst 180 högskolepoäng, eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi räknar med att du är en person som är positiv, trygg och stabil med stor självinsikt. Att du kan anpassa ditt förhållningssätt efter olika till situationer. Du driver självständigt, och strukturerat, dina processer tills resultat är uppnådda. Det är viktig att du har en god kommunikativ förmåga och arbetar bra tillsammans med andra. Du ska även kunna hantera stressfyllda situationer och ha modet att sätta gränser och vara konsekvent.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde enligt överenskommelse. Provanställningsperiod på 6 månader kan komma att tillämpas.

Ansökan

Ansök senast: 2019-12-22 Referensnummer: A916932 - Kopia
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Malin Almqvist
Avdelningsföreståndare, Slutna avdelningen
010 - 453 55 31
Louise Hägglund
SEKO
010 - 453 55 51

Christopher Wangson
Institutionschef
010-453 55 01
Merja Aahtila
SACO
010 - 453 24 09

Mikael Wuopio
ST
010-453 48 30Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Intervjuer sker löpande under rekryteringstiden.