Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS söker nationell utbildare i konflikthanteringsmetoden NPNL

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. På huvudkontoret på Lindhagensgatan, Hornsberg i Stockholm, är vi ca 200 medarbetare fördelat på sex avdelningar. Tillsammans arbetar vi för att stötta och utveckla myndigheten med ca 4000 medarbetare. Myndigheten växer och i december 2020 kommer huvudkontoret att flytta till nya lokaler i Solna Business Park.

Arbetsbeskrivning

SiS söker nu en nationell utbildare som ska utbilda i myndighetens interna konflikthanteringsprogram No Power No Lose (NPNL). Vård under tvång är utmanande och ställer höga krav på organisation, personal, kunskap och bemötande. I myndigheten genomförs kontinuerligt utbildningsinsatser för att säkerställa att SiS ger en god vård och behandling. Arbetet som nationell utbildare i NPNL är viktigt för att upprätthålla trygghet och säkerhet för såväl personal som ungdomar och klienter. NPNL riktar sig till samtliga medarbetare i klientnära arbete och ska ge färdigheter för att förebygga, bedöma och hantera hotfulla och våldsamma situationer. Vi söker dig med intresse för och erfarenhet av utbildning och handledning. Du kommer att tillhöra en arbetsgrupp på SiS huvudkontor som planerar och genomför utbildningsinsatser samt följer upp dem. Hot- och våldspreventiva aktiviteter, som t ex NPNL, genomförs på flera nivåer och enheter inom SiS. Samverkan med interna och externa aktörer är därför nödvändigt för att nå goda resultat. I arbetet ingår även att vara behjälplig i andra sammanhang där kunskap om konflikthantering eller andra hot- och våldspreventiva insatser behövs.

Kvalifikationer

Du ska ha: • Akademisk examen inom samhällsvetenskap, socialt arbete, juridik, pedagogik eller inom annat område som arbetsgivaren bedömer är relevant • Tidigare erfarenhet av utveckling och planering av utbildningsinsatser • Dokumenterat goda kunskaper om konflikthantering och/eller NPNL Du bör ha: • Tidigare erfarenhet av arbete inom statlig myndighet och/eller tvångsvård, såsom inom SiS, Kriminalvården, Polismyndigheten eller psykiatrin •Tidigare erfarenhet av arbete med digitala lärplattformar För att trivas och lyckas med uppdraget är det viktigt att du gillar att arbeta både teoretiskt och praktiskt. Du har en god social förmåga, vilket innebär att du samarbetar med andra på ett smidigt och lyhört sätt. Vidare är du pedagogisk med en mycket god muntlig kommunikationsförmåga. Du är van att arbeta självständigt med en god struktur. Tjänsten är en nationell resurs, vilket innebär resor till myndighetens institutioner runt om i landet. Det är därför viktigt att du trivs med att i stor utsträckning vara på resande fot. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde: Snarast möjligt, enligt överenskommelse SiS tillämpar provanställning om 6 månader

Ansökan

Ansök senast: 2020-11-10 Referensnummer: 2.9.1-5145-2020
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Sara Lövenhag
Enhetschef
010-453 41 58
Taina Niskala
Saco-S
010-453 40 35

Sandra Larsson
Utredare
010-453 40 30
Lotta Hedeby
ST/OFR
010-453 40 06

Peter Kvist
Seko
010-453 41 09Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.