Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Vill du bli vår säkerhetssamordare?

Arbetsplatsbeskrivning

SiS LVM-hem Rällsögården ligger i Ljusnarsbergs kommun, 8 mil norr om Örebro och 1,5 mil söder om Kopparberg. Vår målgrupp är män med alkohol-, narkotika- eller blandmissbruk, ibland med viss psykiatrisk problematik.

Arbetsbeskrivning

Du får en unik möjlighet att vara med från början och skapa något nytt. Vi arbetet med att etablera en central säkerhetsavdelning i myndigheten och ambitionen är att skapa en gemensam säkerhetsorganisation. Nu påbörjar vi rekryteringarna av lokala säkerhetssamordnare. Du har ett nära samarbete med säkerhetsavdelningen centralt och med övriga säkerhetssamordnare i myndigheten. Med systematik, pedagogik och god samverkansförmåga blir din främsta uppgift att öka säkerhetsmedvetandet hos alla medarbetare. Målet är trygga ungdomar och klienter och medarbetare i säkra lokaler. Som säkerhetssamordnare har du en viktig roll i institutionens systematiska säkerhetsarbete. I arbetsuppgifterna ingår bl a att samordna planering, genomförande och uppföljning av säkerhetsarbetet på institutionen. Det innebär att du arbetar operativt med säkerhetsrelaterade frågor t.ex. risk- och säkerhetsbedömningar. Ansvarar för att samordna implementeringen av rutiner, anvisningar och åtgärdsplaner inom säkerhetsområdet. En viktig uppgifter är att samordna institutionens händelserapportering. Ansvaret innefattar kvalitetssäkring och skattning av rapporter, fördelning till incidenthandläggare och uppföljning. Du bistå institutionschefen med lägesbilder ur vårt händelserapporteringssystemet ISAP. Du samordnar det drogförebyggande arbetet på institutionen och informationssäkerhetsarbete. Vidare är du kontaktperson för underrättelse-information från myndigheternas underrättelseoperatörer. Du är delaktig i introduktion, utbildningar och övningar inom säkerhetsområdet. Du samordnar säkerhetsarbetet på LVM-hem Rällsögården resor kan förekomma till andra institutioner.

Kvalifikationer

För att klara tjänsten söker vi dig som har en utbildning inom säkerhetsområdet, eller annan utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. - Erfarenhet av säkerhetsarbete och du trivs med att utveckla rutiner och arbetssätt. - Erfarenhet av att hantera incidenter och alvarliga händelser är ett krav. - God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift och ha praktisk erfarenhet inom områdena övning, utbildning och risk- och säkerhetsbedömningar. - God datorvana (Officepaketet) och gärna erfarenhet av arbete med databaser. Viss erfarenhet av teknisk fysiskt säkerhetsarbete är önskvärt. - Körkort är ett krav då resor ingår i tjänsten. Meriterande är att ha erfarenhet av att arbeta med tvångsvård eller frihetsberövande. Personliga egenskaper: Som person är du ansvarsfull, kreativ, positiv och har stor vilja och förmåga att utveckla dig själv och andra. Du är en duktig problemlösare som är strukturerad, trivs med att arbeta både självständigt och i grupp. Du tar ett stort ansvar för ditt arbete och du har en god samarbetsförmåga. Vidare är du analytiskt och pedagogiskt lagd. Vi ställer höga krav på ditt säkerhets- och sekretessmedvetande. Statens institutionsstyrelse strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald. Vi ser gärna att du har andra språkkunskaper än svenska. Stor vikt kommer att läggas vid den personliga lämpligheten. Tjänsten kan komma att bli säkerhetsklassad. Vid ansökan tas utdrag från polisens misstanke- och brottsregister. Inom SiS arbetar vi aktivt med vår värdegrund respekt, omtanke och tydlighet, det är viktigt att du som anställd inom SiS delar värdegrunden.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Enligt överenskommelse och vi tillämpar sex månaders provanställning.

Ansökan

Ansök senast: 2022-05-25 Referensnummer: A1096387 - Kopia
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Ingrid Öhrling
bitrände instituionschef
010-4535702
Thord Jansson
OFR
072-534 61 66

Helena Müller
projektledare säkerhetsavdelningen
0104534395
Merja Aahtila
Saco-s
010-453 24 09

Rolf Lindqvist
Seko
010-453 57 97Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här