Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Avdelningsföreståndare, 100 % tillsvidare

Arbetsplatsbeskrivning

Renforsen tar emot kvinnor med alkohol-, narkotika- eller blandmissbruk, i kombination med psykisk ohälsa.

Arbetsbeskrivning

Du ansvarar för att leda avdelningen mot institutionens uppsatta mål med ansvar för avdelningens personal, arbetsmiljö, verksamhetskvalitet, dokumentation och ekonomi. Du ansvarar även för att förankra och implementera myndighetens beslut och regelbundet följa upp verksamheten som bedrivs på avdelningen. Du ingår i institutionens ledningsgrupp och är direkt underställd institutionschefen. I arbetet ingår chefsberedskap. Du kommer under din introduktion att tilldelas en mentor och Du kommer att ha stöd av övriga kollegor i ledningsgruppen.

Kvalifikationer

Vi söker Dig som har förmågan, viljan och modet att vara en trygg och stabil chef, ledare och arbetsgivarrepresentant. Du har lämplig högskoleexamen 210 hp, exempelvis som socionom, sjuksköterska, jurist, ekonom eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig. Du har vitsordad chefs- och ledarerfarenhet. Du ska ha en välutvecklad analytisk förmåga och vana att arbeta utifrån ett helhetsperspektiv. Då verksamheten är av akut karaktär behöver du vara bekväm med att göra omprioriteringar och snabbt kunna växla både tempo och riktning. Samtidigt ställs höga krav på att du kan arbeta strukturerat och systematiskt för att säkerställa kvalitén i vården utifrån myndighetens mål, riktlinjer, värdegrund och gällande lagar. Du har förmågan att ta tillvara på medarbetares olika kompetenser och trivs med att motivera till delaktighet och ansvarstagande för att fortsätta utveckla personalen och verksamheten mot uppställda mål. Önskvärt är intresse för organisationsutveckling och förändrings- och kvalitetssäkringsarbete. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Du har god förmåga att uttrycka dig i både tal och i skrift. B-körkort är ett krav, då det förekommer resor i arbetet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Vi tillämpar provanställning

Ansökan

Ansök senast: 2021-11-05 Referensnummer: A1056964
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Anders Hågeby
Tf institutionschef
010 - 453 55 01
Merja Aahtila
Saco-s
010-453 24 09

Marica Forsgren
Tf biträdande institutionschef
010-4535519
Cecilia Norman
ST-OFR
010-4535532

Louise Hägglund
SEKO
010-453 55 51Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här