Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingsassistent, avdelning Snäckan D.nr 2.9.1-222-2022

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning, oavsett om du har en fast anställning, jobbar som sommarvikarie eller vikarierar under din utbildning. SiS ungdomshem Nereby tar emot skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik samt pågående kriminalitet och missbruk. Vi har i uppdrag att ta emot pojkar med särskilda vårdbehov.

Arbetsbeskrivning

Arbetsrollen som behandlingsassistent på avdelning Snäckan syftar till att ge våra placerade ungdomar (pojkar upp till 16 år som vårdas på öppen avdelning) god omvårdnad, omsorg samt motivera till hållbar förändring över tid. Behandlingsplaneringen utgår från varje enskild ungdoms behov tillsammans med socialtjänstens uppdrag till avdelningen. Arbetet vilar på en tydlig värdegrund med ömsesidig respekt och förtroende där man tillsammans med ungdomen arbetar med tydliga mål och syften för att ge ungdomen verktyg och strategier kring de aktuella områden som det är fokus på under ungdomens placeringstid. Som behandlingsassistent på Snäckan är du stödperson med ansvar för en alternativt flera ungdomar där du samverkar med ungdomens familj/nätverk, socialtjänstens handläggare samt andra myndigheter och kontakter. I arbetsuppgifterna ingår att dokumentera journalanteckningar, vilket innebär att du skall kunna hantera att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska. Det är meriterande med ytterligare språk i skrift och tal. I arbetet förbereder vi ungdomarna mot kommande placering och mål för ungdomens tid efter avslutad institutionsplacering. Där ingår färdighetsträning i externa miljöer, introducera ungdomar till fritidsintressen i närmiljö och arbeta tätt med ungdomens tillgängliga familj och nätverk som finns externt. Din arbetstid med ungdomarna skall ha tydliga mål och syften vilket innebär att man utför strukturerade aktiviteter under arbetspassen tillsammans med ungdomen, både enskilt och i grupp.

Kvalifikationer

Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet inom ramen för ditt arbete. Du har tidigare erfarenhet av arbete på institution. En trygg och säker arbetsmiljö innebär att du har ett etiskt förhållningssätt gentemot ungdomar och kollegor, är trygg i rollen som tjänsteman och innehar sunt säkerhetstänk utifrån våra riktlinjer och särskilda befogenheter. För att trivas på Snäckan är du prestigelös, trygg, har humor tillsammans med förmågan att se lösningar i olika sammanhang. Tillsammans med dina kollegor kan du ställa om snabbt vid behov och är en i arbetsgruppen utan att släppa din ansvarsroll som vuxen förebild för våra ungdomar. Lämplig utbildningsbakgrund är gymnasial examina som skall krav tillsammans med krav på erfarenhet från arbete på institution. Det är meriterande om du har dokumenterad erfarenhet av familj och nätverksarbete inom öppenvården samt erfarenhet av dokumenterat arbete inom öppen behandlingsverksamhet med tillhörande utbildningar. B-körkort krävs Erfarenhet av arbete på institution med behandlingsarbete krävs.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Snarast eller enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2022-01-17 Referensnummer: A1081623 / D.nr 2.9.1-222-2022
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Caroline Högström
Avdelningsföreståndare
010-4533221
Cecilia Vikberg
OFR/ST
0104534707

Jonas Andersson
Biträdande avdelningsföreståndare
010-453 3222
Thomas Lindmark
SECO
010-4533382

Magnus Ekström
SACO
010-453 3266Övrigt

Övrigt: Vandelsprövning görs vid alla nyanställningar inom myndigheten. Provanställning om 6 månader kan komma att tillämpas. Endast ansökningar via offentliga jobb. Kontakt via rekryteringsföretag undanbedes vänligen men bestämt. SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här