Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Biträdande institutionschef, 100 % tillsvidare

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning, oavsett om du har en fast anställning, jobbar som sommarvikarie eller vikarierar under din utbildning. Renforsen tar emot kvinnor med alkohol-, narkotika- eller blandmissbruk, i kombination med psykisk ohälsa.

Arbetsbeskrivning

Som biträdande institutionschef stödjer du institutionschefen i styrning och ledning av institutionen och går in som dennes ersättare vid frånvaro. Du är en del i utvecklingsarbetet och har ansvar för egna verksamhetsområden inklusive personal- och arbetsmiljöansvar. Du ingår i ledningsgrupp och har chefsberedskap.

Kvalifikationer

Du har relevant akademisk utbildning om minst 180 hp inom samhälls- och beteendeveetenskap eller annat som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Akademisk examen på avancerad nivå motsvarande magister eller masternivå är meriterande. Meriterande med goda kunskaper om missbruksvård och för tjänsten, relevant juridik. Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du bör vara trygg, stresstålig och analytisk då arbetet är av akut karaktär och kräver att kunna göra omprioriteringar och snabbt kunna ändra både tempo och inriktning. God fallenhet för att samverka, med såväl internt med personal, kollegor och arbetstagarorganisationer som externt med socialtjänsten och andra myndigheter, är en förutsättning. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. B-körkort är ett krav.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Eller efter ö.k.

Ansökan

Ansök senast: 2022-01-31 Referensnummer: A1081563
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Anders Hågeby
Tf institutionschef
010 - 453 55 01
Merja Aahtila
Saco-s
010 - 453 24 09

Marica Forsgren
Tf biträdande institutionschef
010 - 453 55 19
Cecilia Norman
ST-OFR
010 - 453 55 32

Louise Hägglund
SEKO
010 - 453 55 51Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. SiS tillämpar provanställning om 6 mån. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här