Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS ungdomshem Bärby söker timvikarierande behandlingsassistenter

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring. SiS ungdomshem Bärby utanför Uppsala tar emot icke skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Vi söker timvikarier till vår verksamhet på SiS ungdomshem Bärby som består av: Avdelningarna Sirius Intag & motivation och Sirius Primär som har en vårdkedja för missbruksbehandling. Avdelningarna Garanten och Tunet är behandlingsavdelningar för pojkar som begått någon form av sexuella övergrepp. Avdelning Höjden som arbetar med utredningar. Som behandlingsassistent ska du medverka till att det dagliga arbetet på avdelningen utföras enligt rutiner och medverkar till våra placerade ungdomars trygghet och säkerhet. Arbetet innebär att stötta och vara en del av ungdomarnas allmänna dagliga livsföring såsom städning, tvätt, matlagning mm. Befattningen ska även bidra till att säkerheten på institutionen upprätthålls enligt rutiner. För en behandlingsassistent är det centrala att bidra till trygghet och stabilitet för ungdomarna. En behandlingsassistent är uppmärksam på ungdomens/ klientens mående och agerar utifrån behov. Arbetstiderna är oregelbunden enligt schema, dag eller natt.

Kvalifikationer

Krav: Att du har genuint intresse av att jobba med ungdomar som har olika problematik. Att du har tidigare arbetslivserfarenhet, helst inom psykiatri, missbruk, kriminalvården, säkerhet, behandlingshem eller liknande verksamhet. Att du har som lägst gått ut gymnasiet med fullständiga betyg. Att du har körkort för bil, helst manuell låda. Att du inte förekommer i polisen MR/BR. Att du behärskar svenska språket i tal och skrift (då dokumentation, kontakt med myndigheter och anhöriga ingår i uppdraget) Att du helst kan jobba hela sommaren, d.v.s perioden juni, juli, augusti. Meriterande: Att du är utbildad mentalskötare Att du kan andra språk förutom svenska Att du har tidigare erfarenhet av institutionens målgrupp

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Timavlönad Eller enligt överenskommelse Urval och intervjuer sker löpande under ansökningsperioden

Ansökan

Ansök senast: 2022-08-31 Referensnummer: 2.9.1-4046-2022
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 10 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Nadja Seyer
Bitr. Institutionschef
010-453 32 56
Patrick Fällman
OFR
010-453 49 22

Moshe Sinita
Bitr. Institutionschef
010-453 22 02
Henrik Isgren
saco
010-453 56 26

Shadi Shiek Khalil
seko
010-453 23 41Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. I samband med anställning utför Statens institutionsstyrelse vandelsprövning. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här