Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingsassistent som vill göra livsviktig skillnad, tillsvidaretjänst

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS ungdomshem Ljungbacken tar emot pojkar i åldrarna 16 till 20 år. Institutionen ligger i Uddevalla.

Arbetsbeskrivning

Som behandlingsassistent på avdelning med öppna platser arbetar du med kontaktmannaskap och du ingår i ett team där fokus kommer att vara utslussningsverksamhet med arbetsträning/praktik och utbildning primärt i externa miljöer. God samarbetsförmåga är därför en grundläggande förutsättning för arbete på Tjärnö. Arbetet ställer krav på att du är flexibel och lösningsorienterad och du har också ansvar för att tillgodose att våra ungdomar får en god vård, omsorg och behandling. Arbetet utgår ifrån fast schema med tjänstgöring dag, kväll, helg.

Kvalifikationer

Lämplig bakgrund är socialpedagog, beteendevetare, fritidspedagog, studie- och yrkesvägledare eller annan relevant utbildning som arbetsgivaren bedömer som behörighetsgrundande. Vi förväntar oss att du har en god känsla för vård och behandling, möter ungdomarna med respekt samt förmedlar en känsla av trygghet i det dagliga arbetet. Du bör ha erfarenhet från liknande verksamhet och det är meriterande om du har någon form av vidareutbildning inom MI, ART eller KBT. Meriterande är också tidigare erfarenhet av arbete med utslussning och/eller eftervård. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. B-körkort är ett krav.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning 6 månader tillämpas.

Ansökan

Ansök senast: 2020-08-23 Referensnummer: 3031-2020
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Pär Barkensjö
Avdelningsföreståndare
010-453 6701
OFR: Stefan Eriksson

072-553 6131

SACO: Gunnar Albinsson

072-529 15 34

SEKO: Margareta Wendel

010-453 6640


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.