Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingssekreterare

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för barn, ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, kriminalitet, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS ungdomshem Råby tar emot icke skolpliktiga pojkar och flickor med psykosocial problematik, missbruk och kriminalitet.

Arbetsbeskrivning

Som behandlingssekreterare på Råby får du ett varierande och spännande arbete. Det kan omfatta allt från att arbeta med ungdomarna på avdelningen tillsammans med behandlingspedagogerna till att hålla i möten med socialtjänsten och planera för ungdomarnas behandling. Som behandlingssekreterare ansvarar du för dokumentation och behandlingsplanering i samråd med avdelningsföreståndare. Tjänsten innebär arbete i team med andra funktioner såsom psykolog, lärare, behandlingspedagoger m.fl. Dessutom håller du en tät kontakt med socialtjänsten och ungdomarnas nätverk.

Kvalifikationer

Kvalifikationer För tjänsten krävs socionomutbildning eller annan beteendevetenskaplig utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig, om minst 210 hp. Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift samt har ett stort intresse av att arbeta med ungdomar med psykosocial problematik. Våra värdeord Respekt, Omtanke och Tydlighet genomsyrar vårt uppdrag vilket ställer krav på att ditt förhållningssätt och bemötande uppfyller våra grundläggande värderingar. Arbetet ställer krav på en hög grad av flexibilitet och samarbetsförmåga.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Heltid Enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2021-09-15 Referensnummer: A1049005
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Eva Torstensson
Avdelningsföreståndare
010-453 74 75
Alejandro Salazar
Seko
010-453 74 50

Cecilia Hyberg
OFR
010 - 453 74 94

Gunnar Albinsson
SACO-SÖvrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.