Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Timvikarie behandlingsassistent/behandlingspedagog

Arbetsplatsbeskrivning

SiS ungdomshem Klarälvsgården tar emot pojkar i åldern 16-20 år med kriminalitet och psykosociala problem. Vi har i uppdrag att ta emot pojkar med ett utökat behov av psykiatriska insatser.

Arbetsbeskrivning

Som behandlingsassistent/behandlingspedagog på SiS ungdomshem Klarälvsgården tar du stort ansvar för det dagliga arbetet med ungdomarna. Du arbetar motiverande och stödjande utifrån en tydlig struktur och med en god förmåga att sätta gränser. Du ingår i planering, behandling och uppföljning av behandlingsinsatser för ungdomarna. Det är ett arbete för dig som ser en positiv utmaning i att få arbeta med ungdomar som befinner sig i kris, är mycket utsatta och ibland utagerande. Det är många gånger ett krävande arbete men också oerhört stimulerande, glädjefyllt och omväxlande. Vi har en god stämning i arbetsgruppen och söker positiva medarbetare som vill arbeta hos oss som timvikarier.

Kvalifikationer

Vi söker dig med personlig lämplighet för yrket. Du ska ha förmåga att arbeta i team tillsammans med flera olika yrkesgrupper men också kunna möta våra ungdomar individuellt. Du måste ha en god förmåga att uttrycka dig på svenska i såväl tal som skrift. Erfarenhet av behandlingsarbete med ungdomar och/eller inom psykiatri, socialtjänst och kriminalvård är meriterande. De ungdomar du möter på SiS ungdomshem Klarälvsgården kan ha ett stort motstånd till förändring och du behöver som person ha en god förmåga att se bortom detta och bedriva ett kontinuerligt och tålmodigt arbete. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Våra värdeord, respekt, omtanke och tydlighet, ska genomsyra vårt bemötande i alla situationer. Du behöver ha minst gymnasieutbildning. Påbörjade eller nyligen avslutade studier till behandlingspedagog, socialpedagog eller socionom är meriterande. Körkort är ett krav.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Timavlönad Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2021-08-29 Referensnummer: A1012260
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 5 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Monir Ben Bouchta
Biträdande avdelningsföreståndare
010-4535618
Johan Collin
Behandlingsassistent, ST
010-4535621

Saiwan Kamber
Avdelningsföreståndare
010-4535658
Pia Gullarbergs
Behandlingsassistent SEKO
0104535600

Henrik Isgren
SACO
010-435 56 26Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här