Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Vi söker behandlingsassistenter för semestervikariat under sommaren 2020.

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS ungdomshem Hässleholm har avdelningar i Hässleholm och i Perstorp. Vi tar emot skolpliktiga pojkar och flickor med psykosocial problematik samt pågående kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Som behandlingsassistent på SiS ungdomshem i Hässleholm ansvarar du för omvårdnaden av ungdomarna. Arbetet innefattar flera funktioner, däribland direkt behandlingsarbete, deltagande i programverksamhet, dokumentation och utvecklingsarbete. I din roll bidrar du till trygghet, bygger relationer med ungdomarna, ger stöd samt har starkt fokus på beteendeförändring. Detta är ett arbete för dig som har en humanistisk människosyn och ser det som en stor utmaning att få arbeta med ungdomar som befinner sig i en svår social situation.

Kvalifikationer

För att arbeta som vikarie i vår verksamhet behöver du ha minst grundläggande behörighet från gymnasium gärna med inriktning på barn, socialomsorg, psykiatri eller pedagogik. Du behärskar det svenska språket i tal och skrift. Om du även har en eftergymnasial utbildning om 2-årig från folkhögskola med inriktning på behandlingsarbete/socialpedagogiskt arbete eller högskoleutbildning med likvärdig inriktning ser vi det som meriterande och det innebär även att du är behörig att söka våra framtida tjänster som behandlingsassistent på SIS ungdomshem i Hässleholm då vi utökar verksamheten under 2021. Erfarenhet av behandlingsarbetet är meriterande.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast: 2020-03-31 Referensnummer: 2.9.1-874-2020
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Ingela Lärkevie
Avdelningsföreståndare

Andreas Gustafsson
Saco-s
010-453 53 22

Liselotte Nylander
Administrativ chef
010-453 38 88
Stefan Hasselfors
seko
010-453 64 29

Magnus Nilsson
OFR
010-4535307Övrigt

Övrigt: Omfattning: Semestervikariat under perioden juni-augusti (ca 10 veckor, Individuella möjligheter finns för önskemål om perioder). Schemalagd arbetstid 90-100% dagtid/kvällstid. Löpande rekrytering kommer att ske. Är du även intresserad av att arbeta som timvikarie hos oss redan under våren så uppge detta i din ansökan. Uppge även i din ansökan om du önskar arbeta med en specifik målgrupp. SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.