Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Sjuksköterska som kan bidra till livsviktig förändring

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring. SiS ungdomshem Fagared har åtta avdelningar med plats för 52 pojkar och flickor huvudsakligen i åldern 16-21 år och som är omhändertagna enligt LVU eller dömda enligt LSU. Vi är ca 300 medarbetare på institutionen och bedriver verksamhet på tre orter: Lindome, Öxnevalla och Göteborg.

Arbetsbeskrivning

Det är dags för en av institutionens två sjuksköterskor att gå vidare till annat. Vi söker nu ersättare för henne på SiS ungdomshem Fagared. Tillsammans med din kollega har ni båda hälso- och sjukvårdsansvaret på institutionen. Placeringsort för aktuell tjänst är Lindome i Mölndals kommun där institutionen har fem pojkavdelningar. Din kollega har placeringsort Öxnevalla i Marks kommun där institutionen har två flickavdelningar. Det är relativt vanligt förekommande att i tjänsten åka till Öxnevalla, då det finns ett nära samarbete mellan avdelningarna. Som sjuksköterska tillhör du vård-och behandlingsteamet bestående av ytterligare en sjuksköterska, fem psykologer, tre programledare och två läkarkonsulter. Vård- och behandlingsarbetet utgår från ungdomens individuella behov där dina arbetsuppgifter bland annat innebär att du som sjuksköterska gör bedömningar av ungdomarnas fysiska och psykiska hälsa. I tjänsten ingår att förbereda och assistera vid läkarrond, utföra läkemedelsadministration, delta i behandlingsmöten, utbilda avdelningspersonal samt till yrket hörande andra hälso- och sjukvårdsinsatser. Du kommer att ha ett nära samarbete med övrig personal som tjänstgör vid institutionen. Vi söker upp till två sjuksköterskor.

Kvalifikationer

Krav: • Legitimerad sjuksköterska • B-körkort Önskade egenskaper: Vi söker dig som är trygg, stabil och har självinsikt. Du har lätt för att samarbeta med andra människor och har väl grundade och tydliga värderingar. I stressade situationer förblir du lugn och fokuserad på arbetsuppgiften. Du har stor integritet och har förmågan att göra korrekta avvägningar och prioriteringar. Du är professionell och noggrann samt har förmågan att själv strukturera ditt arbete och driva dina processer vidare. Du har goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift. Vi lägger stor vikt på personlig lämplighet såsom yrkeskunnighet, samarbetsförmåga och engagemang. Meriterande: • Erfarenhet av att arbeta som sjuksköterska • Erfarenhet av att arbeta med ungdomar som befinner sig i missbrukar och eller inom psykiatrin

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid eller enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2022-08-21 Referensnummer: 2.9.1-4171-2022
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 2 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Rekryterare


Catharina Wikehult
Saco-S
010-4536404

Johnny Staal
OFR/S
010-4536307

Stefan Hasselfors
Seko-SiS
010-4536429


Övrigt

Övrigt: Rekryteringen innefattar en till två sjukskötersketjänster. SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. 6 månaders provanställning, samt krav om bakgrundskontroll p.g.a. klientnära arbete.