Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingsassistenter som kan bidra till livsviktig skillnad.

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring. SiS ungdomshem Tysslinge utanför Södertälje tar emot icke skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

På institutionen finns plats för 41 ungdomar, fördelat på sex avdelningar. Två av våra avdelningar tar emot ungdomar dömda enligt Lagen om sluten ungdomsvård, LSU, fyra avdelningar tar emot ungdomar enligt Lagen om vård av unga, LVU. Som behandlingsassistent på SiS ungdomshem Tysslinge har du ett stort ansvar för det dagliga arbetet med ungdomarna. Tillsammans med övrig personal är du en vuxen förebild och ansvarar för att skapa en stabil och trygg miljö för ungdomarna. För att möjliggöra denna miljö är det viktigt att skapa och bibehålla en tydlig struktur på avdelningen gällande exempelvis förhållningssätt, rutiner och regler. En behandlingsassistent ska medverka till att det dagliga arbetet på avdelningen kan utföras enligt rutiner, medverka till ungdomarnas trygghet och säkerhet. Det handlar bland annat om att stödja ungdomarna i allmän, daglig livsföring exempelvis städning, tvätt och matlagning. Befattningen ska även bidra till att säkerheten på institutionen upprätthålls enligt gällande rutiner. För en behandlingsassistent är det centrala att bidra till trygghet och stabilitet, vara uppmärksam på ungdomarnas mående och agera utifrån uppkomna behov.

Kvalifikationer

Vi strävar efter en personalgrupp med olika kompetenser inom behandlingsarbetet. Du ska vara en trygg, vuxen förebild för ungdomarna och arbeta utifrån myndighetens riktlinjer. Du bör ha god svenska i tal och skrift. Du som söker ska: - Ha fullständig gymnasieutbildning. - Ha erfarenhet av ungdomsnära arbete. Det är meriterande: - Om du har B-körkort. - Om du har erfarenhet av arbete med ungdomar i utsatta situationer. - Om du har utbildning inom MI (Motiverande samtal). Personliga egenskaper: - Förmåga att skapa engagemang och delaktighet - Förmåga att samarbeta med andra - God kommunikativ förmåga - Stresstålig - Relationsskapande Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse. Arbetstid: Oregelbunden arbetstid enligt schema. Tjänstgöring kvällar och helger. Löneform: Månadslön.

Ansökan

Ansök senast: 2022-08-14 Referensnummer: 2.9.1-4723-2022
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 5

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Albin Öhman
Biträdande institutionschef
010-453 42 02
Jenny Kingstedt
ST/OFR
010-453 40 77

Mika Erkkonen
SEKO
072- 530 07 41

Pontus Poysti
SACO
010-453 42 80


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.