Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS ungdomshem Folåsa söker biträdande institutionschef

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring. SiS ungdomshem Folåsa tar emot skolpliktiga flickor med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk. Folåsa har fem avdelningar för skolpliktiga ungdomar: en utredningsavdelning samt fyra behandlingsavdelningar. Vi har också en egen skola där alla elever läser enligt grundskolans läroplan och kursplaner.

Arbetsbeskrivning

Som biträdande institutionschef stöttar du institutionschefen i styrning och ledning av verksamheten. Befattningen innebär ställföreträdarskap vid institutionschefens frånvaro. Du arbetar med att följa upp institutionens ekonomi-, resultat-, personal- och arbete med arbetsmiljöfrågor. Tillsammans med övrig ledningsgrupp kommer du att organisera den dagliga logistiken på Folåsa där ni tillsammans jobbar mot uppsatta mål. En viktig gemensam uppgift är att verka för en enad och sammanhållen institution. Du ingår tillsammans med andra chefer i institutionens chefsberedskap, vilket innebär schemalagd chefsberedskap. Du är ett stöd för avdelningsföreståndarna i planering, genomförande och uppföljning av metod-, behandlings- och dokumentationsarbete samt har ansvar för att driva institutionsövergripande projekt inom dessa områden. Du håller dig fortlöpande informerad om den operativa verksamheten på institutionen genom ett nära samarbete med avdelningsföreståndare och genom dagliga överlämningar med avdelningarna. Uppdraget består av vård och behandling enligt socialtjänstlagen, skolverksamhet enligt skollagen samt viss hälso- och sjukvård. Tillsammans med institutionschefen ansvarar du för att verksamheten på Folåsa genomförs och bedrivs på ett rättssäkert sätt. För närvarande är administrativ och hälso- och sjukvårdspersonal direkt underställd den biträdande institutionschefen. Då SiS är inne i en förändringsresa, kan vissa förändringar tillkomma. Som chef i SiS arbetar du efter vår ledarskapspolicy: Du tar ansvar för helheten och förverkligar SiS vision och mål. Du arbetar för att våra mål nås genom att skapa goda strukturer, arbetssätt och kultur. Du tar tag i utmaningar och agerar med mod. Du är en god förebild och visar tillit till dina medarbetares och kollegors kompetens och uppmuntrar dem till utveckling och att ta eget ansvar. Du involverar dina medarbetare i vårt utvecklingsarbete och skapar förutsättningar för ett aktivt medarbetarskap och för en lärande organisation. Du främjar ett gott samarbete inom SiS och med andra samarbetspartners. Du är kommunikativ och skapar dialog, delaktighet och engagemang.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har • Akademisk examen minst 180 hp inom juridik, samhälls- och beteendevetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. • Flerårig chefserfarenhet, företrädesvis från socialtjänst, vård och behandling eller liknande, där verksamhets-, personal-, budget- och arbetsmiljöansvar ingår. • Mycket goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift. • Grundläggande datakunskaper. • B-körkort Det är meriterande om du har: • Erfarenhet från statlig verksamhet där statstjänstemannarollen är vägledande • Erfarenhet från arbete med ungdomar och/eller institutionsvård. Din personliga lämplighet är nyckeln till livsviktig förändring: Vi söker dig som har förmåga att periodvis hantera en hög arbetsbelastning och kunna prioritera arbetet självständigt och vara lösningsorienterad. Du är en relationsbyggare och en skicklig kommunikatör. Du är en stabil person och som kollega är du med och bidrar till vi-känslan på SiS. Du har en god samarbetsförmåga och en förståelse för olika professioner och en förmåga att hantera konflikter på ett konstruktivt sätt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde: snarast möjligt, enligt överenskommelse. SiS tillämpar provanställning om sex månader.

Ansökan

Ansök senast: 2022-05-25 Referensnummer: 3120-2022
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Kristina Granlund
Institutionschef
010-453 21 01
Adham Abu-Sultan
SEKO
010-453 23 75

Patrick Fällman
ST/OFR
076-130 81 35

Tomas Hilding
SACO
010-453 21 50


Övrigt

Övrigt: Vid en anställning begär vi utdrag ur polisens misstanke-och brottsregister. Som en del av rekryteringsprocessen kommer vi att använda oss av arbetspsykologiska tester. SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Varmt välkommen med din ansökan! I denna rekrytering samarbetar vi med Randstad i Norrköping. Kontaktperson är Tomas Köhler, 073-679 47 77. Om Randstad: Hösten 2016 bytte Proffice namn till Randstad. Med över 600 000 anställda i omkring 40 länder är Randstad världens näst största företag inom rekrytering och bemanning. För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.