Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Vi söker timvikarier/semestervikarier till Glose i Bergsjön.

Arbetsplatsbeskrivning

SiS ungdomshem Nereby tar emot skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik samt pågående kriminalitet och missbruk. Vi har i uppdrag att ta emot pojkar med särskilda vårdbehov.

Arbetsbeskrivning

SiS ungdomshem Nereby har fått i uppdrag att starta två avdelningar i Bergsjön, Göteborg. Vi söker nu timvikarier och semestervikarier till avdelning Glose som är en akut- och utredningsavdelning för pojkar i åldersgruppen 12-16 år. Det här är ett arbete för dig som vill göra skillnad! Är du redo för en utmaning och utveckling både ur ett professionellt och personligt perspektiv? Då kan detta vara arbetsplatsen för dig. Uppdraget som timvikarie och sommarvikarie på SiS ungdomshem Nereby och avdelning Glose är både spännande och utmanande på en och samma gång. Vårt uppdrag är att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt arbete. På arbetet möter du ungdomar som av olika orsaker har mött svårigheter som gör att det krävs förstående människor i deras liv för att de ska kunna ta sig tillbaka till samhället. För att kunna arbeta på SiS behöver du vara professionell och mogen i ditt möte med utsatta ungdomar. Hur väl du lyckas i rollen kommer bottna i ditt tålamod, din förmåga att sätta gränser samt att bygga trygga relationer. Du kommer vara konstant omgiven av människor och behöver trivas med det. Det viktigaste är att du är en rak och mogen person med en genuin vilja att hjälpa utsatta ungdomar till förändring. Din tid hos SiS börjar med en introduktionsutbildning med flera värdefulla SiS-kurser. Här får du en stor inblick i myndighetens gemensamma förhållningssätt bland annat konflikthantering, etik, motiverande samtal och suicidprevention.

Kvalifikationer

SiS söker dig som är genuint intresserad av ungdomsvård och behandling. Du behöver vara en mogen och stabil person med god inlevelseförmåga, tålamod, förmåga att sätta gränser och vara konsekvent. Eftersom man arbetar i team krävs god samarbetsförmåga. Som vikarierande behandlingsassistent ska du ha gymnasieutbildning. Eftergymnasial utbildning är meriterande. Meriterande är också om du har erfarenhet av att arbete med ungdomar och/eller inom annan verksamhet med sociala kontakter. Som behandlingsassistent ser vi att du är tydlig och beslutsam. Vidare har du hög integritet, är strukturerad och effektiv och arbetar utifrån rättssäkerhet samt hanterar konfliktfyllda situationer. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. B-körkort är inget krav men önskvärt.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning Omfattning: Timavlönad Tillträde enligt överenskommelse. Urval och intervjuer sker löpande.

Ansökan

Ansök senast: 2022-05-25 Referensnummer: 2.9.1-2725-2022
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 6 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Nette Wermeld Enström
TF Behandlingssekreterare
010-453 33 77
Thomas Lindmark
SECO
010-4533382

Malin Hemberg
Avdelningsföreståndare
010-4533321
Magnus Ekström
SACO
010-453 3266

Cecilia Vikberg
OFR/ST
0104534707Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här