Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Specialpedagog

Arbetsplatsbeskrivning

SiS ungdomshem Nereby tar emot skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik samt pågående kriminalitet och missbruk. Vi har i uppdrag att ta emot pojkar med särskilda vårdbehov.

Arbetsbeskrivning

SiS ungdomshem Nereby ligger i Harestad utanför Kungälv. Vi har från hösten 2021 utökat vår verksamhet och öppnat en ny skolenhet i Bergsjön. Vår nuvarande specialpedagog har valt att gå vidare till nya utmaningar. Vi söker därför dig som har en specialpedagogexamen och som vill jobba med professionella lärare och med elever i stort behov av särskilt stöd. Många elever har funktionshinder av socioemotionell och neuropsykiatrisk natur varför erfarenhet av detta är önskvärt. Våra lärare undervisar i ett duolärarsytem där det alltid är minst 2 pedagoger i klassen och undervisningen sker i små grupper om 2-6 elever. Som specialpedagog hos oss kommer du att handleda lärarna och driva pedagogisk utveckling inom ramen för det kollegiala lärandet i lärargruppen. Du kommer att ingå i skolans elevhälsoteam med regelbundna möten för att utreda elevers behov av särskilt stöd på individnivå samt bidra med ett specialpedagogiskt perspektiv kring åtgärder på grupp och organisationsnivå. I arbetet ingår att vid behov göra fördjupade pedagogiska utredningar, läs och skrivutredningar samt ingå i team för mottagnings och behovsbedömning. Du kommer också att ha ett övergripande ansvar för kontakter med avlämnande och mottagande skolor och upprätta överenskommelser med hemkommunerna. Du kommer att arbeta i team med psykologer, läkare, sköterska och socionomer kring det förebyggande och hälsofrämjande arbetet med eleverna. Du kommer främst att arbeta i Harestad men arbete på vår enhet i Bergsjön kan förekomma.

Kvalifikationer

Vi söker en utbildad specialpedagog som är intresserad av att arbeta med de elever som har det allra svårast i samhället och som är i behov av stöd från trygga och mogna vuxna med god förmåga att motivera, uppmuntra och att sätta tydliga gränser. Vi söker dig som är engagerad, flexibel och har lätt för att arbeta med andra yrkesgrupper som psykologer, behandlingsassistenter och socialtjänst, samt har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. Din vilja att hitta lösningar för att underlätta elevernas skolgång i kombination med en god förmåga att handleda dina kollegor med en lyhördhet för deras behov är mycket viktiga förutsättningar för ett framgångsrikt arbete hos oss. Du behöver vara självständig i ditt arbete med en utvecklad analytisk förmåga samt gedigen kunskap i att skriva utlåtanden och pedagogiska utredningar. En positiv syn på människors möjlighet att förändras och lyckas är en förutsättning för att du ska trivas hos oss.
Erfarenhet av att arbeta som specialpedagog är önskvärt och erfarenhet av målgruppen är meriterande.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde 2022-08-08 eller enl. överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2022-06-17 Referensnummer: 2.9.1-2452-2022
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Hans Koljonen
Rektor
010-4533261
Magnus Ekström
SACO
010-453 32 66

Dikran Aydin
Bitr. Rektor
010-453 32 62
Cecilia Vikberg
OFR/ST
0104534707

Thomas Lindmark
SEKO
010-453 3382Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Tjänsten är tillsvidare med med 6 månader provanställning för sökande utanför SiS. Tjänsten är en semestertjänst. Rekrytering sker fortlöpande och tjänsten kan komma att tillsättas under ansökningstiden. Förmåner enligt statliga villkorsavtalet Körkort B är ett krav