Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingsassistenter SiS ungdomshem Johannisberg, Sävast

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring. SiS ungdomshem Johannisberg har verksamhet i Kalix och i Boden (enhet Sävastgården). Enheten i Kalix har SiS högsta säkerhetsklass och tar emot icke skolpliktiga pojkar, enligt LVU och LSU. Avdelningarna i Boden tar emot skolpliktiga flickor. Ungdomarna har psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Som behandlingsassistent på SiS ungdomshem Johannisberg har du ett livsviktigt uppdrag med fokus på omvårdnad och säkerhet. I ditt arbete kommer du att motivera ungdomarna till nya och mindre destruktiva sätt att leva. Du kommer jobba med att bygga trygga relationer och medverkar till att våra ungdomar får den trygghet och säkerhet som de behöver för att bryta invanda beteenden. Tillsammans i team av engagerade kollegor såsom behandlingspedagoger, psykologer och behandlingssamordnare har ni med er samlade kompetens möjlighet att nå goda resultat. Konkret handlar det om att vara ett stöd i de dagliga aktiviteterna på avdelningen. Målet med ditt uppdrag är att skapa hopp, framåtrörelse och meningsfullhet i livssituationer som stukats av psykosociala problem, utanförskap och missbruk. Vår vision är att vara en plats för förändring som genomsyras av engagemang, hög etik och ett förhållningssätt som självklart speglar våra värdeord - respekt, omtanke och tydlighet. Vi satsar mycket på kompetensutveckling så hos oss får du verkligen chans att utvecklas i din yrkesroll.

Kvalifikationer

Din personliga lämplighet är nyckeln till livsviktig förändring. Därför behöver du ha en god förmåga att skapa engagemang och delaktighet. Lika viktigt är det att du har en grundmurad positiv människosyn och en förmåga att skapa goda relationer. Du har en god kommunikativ förmåga och kan behålla ditt lugn även i pressade situationer. Du har också förmåga att samarbeta med andra och delar gärna med dig av dina kunskaper till kollegor. Du har en personlig mognad och körkort B. Inför anställning tas utdrag ur polismyndighetens misstanke- och belastningsregister. Du ska ha - en avslutad gymnasieutbildning - arbetat med att möta människor i en utsatt livssituation t.ex. inom psykiatri eller HVB-verksamhet - god förmåga att uttrycka dig i skrift - B- körkort.
Erfarenhet av att på något sätt i din yrkesutövning arbetat med människor i utsatta livssituationer.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde sker enligt överenskommelse. Anställningen inleds med sex månaders provanställning.

Ansökan

Ansök senast: 2022-05-29 Referensnummer: 2.9.1- 3263-2022
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 2 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Hans Westberg
Avdelningsföreståndare
0104534831
Sven-Åke Andersson
Lärare
0104532023

Mattias Ström
Avdelningsföreståndare
010-4534841
Thomas Lundbäck
SEKO
010-4532000

Åsa Sternelöv
OFR
010-4532032Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här