Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

LÄRARE 4-9 Matematik

Arbetsplatsbeskrivning

SiS ungdomshem Folåsa tar emot skolpliktiga flickor med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk. Folåsa har fem avdelningar för skolpliktiga ungdomar: en utredningsavdelning samt fyra behandlingsavdelningar. Vi har också en egen skola där alla elever läser enligt grundskolans läroplan och kursplaner.

Arbetsbeskrivning

Vi söker en Ma-lärare i kombinationen med ytterligare ämne, gärna teknik eller NO. Vår skolverksamhet bedrivs i moderna och ändamålsenliga lokaler. Som lärare hos oss har du ett mycket viktigt uppdrag att skapa motivation och lust att lära för ungdomar som ofta har en mycket negativ bild av skolan och en rad misslyckanden bakom sig. Arbetet är omväxlande, utmanande och utvecklande i din lärarprofession. Du kommer att få undervisa i flera grundskoleämnen men med huvudansvar för matematikämnet. Som lärare kommer du att ha externa kontakter med avlämnande och mottagande skolor. Ditt arbete innebär undervisning i mindre grupper och emellanåt även individuellt med de elever som har behov av det. Utrymme finns för flexibla lösningar mellan teoretisk undervisning och mer praktiskt pedagogiskt arbete. Samarbetet mellan skolan och avdelningarna är tätt och en utveckling av samarbetsformer och undervisning sker hela tiden. Du kommer att ingå i ämnesnätverksgrupp, med syfte att skapa samverkan och möjliggöra erfarenhetsutbyte mellan lärare på andra institutioner runt om i Sverige. Du kommer även att delta i myndighetsgemensamma konferenser och utbildningsinsatser. SiS erbjuder olika internutbildningar för att skapa förutsättningar för en personlig utveckling och för en säker arbetsmiljö. Vi arbetar utifrån våra värdeord; respekt, omtanke och tydlighet. Arbetslaget består av 11 lärare och 1 specialpedagog + 1 Rektor. Totalt erbjuds 32 elever plats på Folåsa skola.

Kvalifikationer

Du bör ha en lärarutbildning med inriktning mot matematik gärna i kombination med Teknik och eller NO. Vi ser helst att du har tidigare erfarenhet av att ha arbetat som lärare. Vi söker en engagerad och inspirerande lärare med ett genuint intresse av att arbeta med ungdomar i behov av extra stöd. Du bör ha förmåga att anpassa dig till snabba förändringar och vara flexibel. Du har en positiv människosyn och en förmåga att hantera konflikter på ett konstruktivt sätt. Du är väl förtrogen med skolans styrdokument och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Erfarenhet av undervisning i särskild undervisningsgrupp samt kunskaper om neuropsykiatrisk problematik är meriterande. Motivationsarbete är en viktig del i arbetet. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.
Erfarenhet av liknande arbete är meriterande men inget krav.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2022-06-26 Referensnummer: 3730-2022
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Malin Mossenberg
Rektor
010-453 21 06
Cecilia Bergsten
Verksamhetsordförande SACO
010-453 22 39

Gun Kennerud
Bitr institutionschef
010-453 21 02
Adham Abu-Sultan
Facklig företrädare SEKO
010-453 23 75

Patrick Fällman
Facklig företrädare OFR
010-453 42 82Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande, men du bör ha ett "rent" polisregister, vilket alltid inhämtas före ev anställning. Körkort för bil med manuell växellåda krävs. Vi undanber oss på det bestämdaste förfrågningar från externa rekryteringsfirmor. SiS tillämpar 6 månaders provanställning. Anställningen är en sk "semestertjänst."