Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingspedagoger till SIS ungdomshem Långanäs, avdelning Torpet

Arbetsplatsbeskrivning

SiS ungdomshem Långanäs tar emot skolpliktiga samt icke skolpliktiga flickor och pojkar med psykosocial problematik, kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Avdelningen Torpet är en låsbar akutavdelning, vilket innebär att du kommer möta ungdomar som är placerad enligt LVU (tvångsvård) för att bryta olika former av riskbeteenden. Avdelningen har plats för 8 ungdomar, yngre flickor och vårt arbete utgår från myndighetens värdeord; respekt, omtanke, tydlighet. På akutavdelningen möter vi ofta ungdomar i kris, vilket innebär att du kommer arbeta med kvalificerat omvårdnads-och motivationsarbete och vi söker nu dig som vill vara en del i vårt team runt ungdomarna. Arbetet innebär att arbeta med ungdomarna i den dagliga verksamheten och möta deras mående och behov. Du kommer arbeta med att bygga trygga relationer och motivera ungdomar till nya och mindre riskfyllda sätt att leva. För en behandlingspedagog är uppdraget att medverka till att ungdomen/klienten får den trygghet, säkerhet, vård och behandling som hen behöver. Som behandlingspedagog arbetar du med kontaktmannaskap och bidrar aktivt till att behandlingsplaner fullföljs och att dokumentationen sker enligt SiS riktlinje. I arbetet ingår också att vara handledare för nyanställda och praktikanter. Befattningen ska även bidra till att säkerheten på institutionen upprätthålls enligt rutiner. Arbetet som behandlingspedagog handlar också om att medverka till att det dagliga arbetet på avdelningen flyter på, det kan handa om allmän daglig livsföring, städning, tvätt, matlagning mm. I ditt uppdrag kommer du ha många samarbetspartners i form av kollegorna i ditt team, andra professioner inom Långanäs samt socialtjänst och vårdnadshavare. Arbetstiden är oregelbunden enligt schema, men kan även vara dagtid för den som har särskilda funktioner, som t.ex. dagansvarig. Det kan komma att ingå i din roll som behandlingspedagog ett delegeringsförordnade för medicin. Körning för resor med ungdomar kan komma att ingå. I samband med att du påbörjar din anställning kommer du genomgå ett gediget introduktionsprogram där vi lägger stor vikt vid säkerhetsaspekterna i arbetet.

Kvalifikationer

Du som söker tjänsten ska ha en tvåårig eftergymnasial utbildning till behandlingspedagog, högskoleutbildning inom beteendevetenskap eller en annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Har du dessutom erfarenhet från behandlingsarbete, missbruksvård eller arbete inom psykiatrin är det en fördel. Körkort är ett krav då det i arbetet ingår att köra på resor, inköp och liknande. För att lyckas i ditt uppdrag hos oss krävs dessutom att du ha goda kunskaper i svenska, såväl i tal som i skrift samt goda IT-kunskaper. Det är också viktigt att du har en god administrativ förmåga och ett intresse för god dokumentation. Då ungdomarna befinner sig i någon form av kris måste du ha ett genuint intresse för ungdomarna och visa lyhördhet samt ett gott bemötande. För att lyckas i rollen hos oss bör du som söker vara lugn, trygg och stabil med god självinsikt. Du fokuserar på rätt saker och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt, Du ser relationer i sitt rätta perspektiv, skiljer på det personliga och professionella. Du har en förmåga att agera lugnt i stressade situationer och du förblir motiverad och effektiv trots eventuella bakslag. Du har samtidigt lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter och förhållningssätt, där du ser möjligheterna i förändring. Vidare samarbetar du väl med andra genom att lyssna och anpassa dig till situationen samtidigt som du löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du har ett klart och välformulerat sätt att uttrycka dig på och du är duktig på att påverka och övertyga folk i din närhet. Vidare är du socialt utåtriktad i yrkesmässiga sammanhang och skapar enkelt nya kontakter samt underhåller relationer. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid eller enligt överenskommelse. Tjänsten kan komma att inledas med provtjänstgöring.

Ansökan

Ansök senast: 2021-09-22 Referensnummer: 2.9.1-5284-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 3 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Jessica Chaillet
Avdelningsföreståndare
010-4533661
Håkan Karlsson
OFR
010-453 36 00

Jimmy Johansson
Seko
010-453 36 00

Johan Samuelsson
Saco-S
010-453 36 00


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Klicka här om du exempelvis vill veta mer om vår verksamhet, vilket uppdrag vi har eller vilka ungdomar du kan möta hos oss.