Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS söker IT-arkivarie med erfarenhet av systeminförande

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. På huvudkontoret på Lindhagensgatan, Hornsberg i Stockholm, är vi ca 200 medarbetare fördelat på sex avdelningar. Tillsammans arbetar vi för att stötta och utveckla myndigheten med ca 4000 medarbetare. Myndigheten växer och i december 2020 kommer huvudkontoret att flytta till nya lokaler i Solna Business Park. Söker du en utvecklande roll i en stabil och viktig organisation, där du får möjlighet att påverka och göra skillnad varje dag? Är du en erfaren IT-arkivarie med ett brinnande intresse för informationsförvaltning, har erfarenhet av systeminförande och trivs som bäst i komplexa projekt? Då ser vi fram emot att höra av dig!

Arbetsbeskrivning

I rollen som IT-arkivarie kommer ditt arbete i huvudsak att bestå av informationsvärdering i samband med införandet av ett nytt kärnverksamhetssystem. I detta ingår att utreda vilken information och vilka handlingar som kan gallras/rensas i ett verksamhetssystem som kommer att tas i bruk under 2021, samt ta fram en gallringsframställan i det fall en sådan behövs. Systemet ersätter flera befintliga system och ska hantera platsanvisning och klientadministration, behandlingsplanering, beslut, journalföring och uppföljning av verksamheten, samt stödja fakturering. Det är därför viktigt att du har god kunskap om de dokumentationskrav som ställs inom dessa områden. Du kommer även att vara ett stöd för verksamheten i frågor kring SiS arkiv och informationshantering, både gentemot institutionerna och verksamhetskontoren runt om i landet, samt huvudkontoret. Resor i landet kan förekomma då myndighetens arkiv är spridda på ett fyrtiotal platser, med en arkivbildning på varje institution samt på verksamhetskontor. Den lokala arkivhanteringen sköts av en särskilt utsedd registrator/administratör. SiS arkiv består i dag både av pappersarkiv och elektroniska handlingar i myndighetens olika verksamhetssystem. I arbetet kommer du att stötta våra institutioner och verksamhetskontor, med fokus på ordnings- och förteckningsarbete. Arbetet består även av rådgivning och stöd i arkivfrågor för verksamhetens registratorer och övrig personal. Tjänsten är en tidsbegränsad anställning på heltid under sex månader, med mycket goda möjligheter till förlängning. Rollen som IT-arkivarie är placerad vid myndighetens Juridiska avdelning som består av en chefsjurist, en biträdande chefsjurist och sju verksjurister, två registratorer och en arkivarie. Som IT-arkivarie rapporterar du till vår biträdande chefsjurist.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har: • 40/60 högskolepoäng i arkivvetenskap eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig, alternativt flerårig erfarenhet från liknande roller inom offentlig verksamhet • erfarenhet av informationsvärdering av verksamhetssystem • god kunskap om relevanta dokumentationskrav • god förmåga att uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift Vi ser det som meriterande om du har: • erfarenhet av att ha arbetat med frågor rörande digitalt bevarande och e-arkiv inom offentlig förvaltning • erfarenhet av att ha arbetat minst två år med arkiv i offentlig förvaltning • erfarenhet av att arbeta i projekt • kunskap om och har arbetat i diarieföringssystemet Ciceron (Diabas) Arkivarierollen vid SiS innebär ett stort eget ansvar och ställer krav på erfarenhet och förmåga att samverka. För att trivas och lyckas i rollen är du strukturerad och noggrann. Du har också god förmåga att samarbeta och ta egna initiativ. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Heltid Tillträde: Snarast möjligt, enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2020-12-07 Referensnummer: 2.9.1-5860-2020
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Lotta Carlsson
Rekryterare Randstad
0730-752325
Lotta Hedeby
ST/OFR
070-656 88 30

Taina Niskala
Saco-S
010-453 40 35

Peter Kvist
Seko
010-453 41 09


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. I denna rekrytering samarbetar vi med Randstad.