Jag godkänner
Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS ungdomshem Margretelund söker biträdande avdelningsföreståndare till avd Arnhem

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS ungdomshem Margretelund har 38 platser och tar emot icke skolpliktiga flickor och pojkar med psykosocial problematik, kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Vi förstärker organisationen på avdelning Arnhem med ytterligare en biträdande avdelningsföreståndare. Avdelning Arnhem är en akutavdelning som tar emot flickor i åldern 16-20 år. Verksamheten kommer 2020 att omfatta 12 platser och fungerar som 2 avdelningar. Som biträdande avdelningsföreståndare arbetar du tillsammans med avdelningsföreståndare med att leda och utveckla arbetet på avdelningen. Du fattar myndighetsutövande beslut om särskilda befogenheter och tar personalansvar, arbetsmiljöansvar samt ansvarar för planering och uppföljning, såväl som kompetensutveckling samt bemanning/schemaplanering. Du ställföreträder avdelningsföreståndare vid dennes frånvaro samt omfattas av tjänstgöring i chefsberedskap för hela institutionen enligt ett rullande schema ca var 8:e vecka.

Kvalifikationer

Vi söker dig med intresse för ungdomsvård och ledarskap. Som biträdande avdelningsföreståndare ska du ha en högskoleexamen inom socialt arbete eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Meriterande är erfarenheter från att ha arbetat med liknande arbetsuppgifter. I rollen som biträdande avdelningsföreståndare behöver du även ha god kunskap om särskilda befogenheter, tvångsvård och lagstiftning inom ramen för LVU. Som ledare ser vi att du är tydlig, beslutsam, driven och har mycket energi. Vidare har du hög integritet, är strukturerad, effektiv och stresstålig. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Körkort krävs Utbildning i YLS/CMI är meriterande

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde efter överenskommelse. Vi tillämpar provanställning.

Ansökan

Ansök senast: 2019-12-15 Referensnummer: 04571-2019
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Johan Feldtmann IC
institutionschef
010-453 35 00
Gunnar Albinsson
SACO
0725-29 15 34

Martin Rapp
SEKO
010-453 27 98

Monica Petersson
OFR
010 453 35 00


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här