Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Avdelningsföreståndare sökes till SiS ungdomshem Rebecka

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM- hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS ungdomshem Rebecka tar emot icke skolpliktiga flickor med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

SIs ungdomshem Rebecka består av 5 enheter: en akut-, en låsbar behandlings-, en utrednings- och en öppen behandlingsavdelning samt skola. Vi söker nu en avdelningsföreståndare till vår institution, avdelning Motivation, vår öppna behandlingsavdelning. Avdelningsföreståndarens uppgifter är att driva, utveckla, organisera och följa upp arbetet i verksamheten. Du ansvarar för ungdomarnas vård och behandling under deras vistelse på avdelningen och ser till att behandlingsplaner upprättas och efterföljs. Du är även ansvarig för att dokumentationen på avdelningen uppfyller myndighetens riktlinjer och krav. Avdelningsföreståndaren är direkt underställd institutionschefen och har ett delegerat personal-, arbetsmiljö- och ekonomiskt ansvar. Avdelningsföreståndare ingår i SiS ungdomshem Rebeckas ledningsgrupp och ska förutom arbetet kring avdelningen verka för institutionens utveckling. Du ingår också i institutionens chefsberedskapsgrupp enligt ett rullande schema. Allt arbete utgår från våra värdeord respekt, omtanke och tydlighet.

Kvalifikationer

Vi söker dig med intresse för ungdomsvård och ledarskap. För tjänsten krävs att du har en akademisk grundexamen på minst 180 hp inom samhälls-, vård- och beteendevetenskap såsom utbildad socionom eller beteendevetare. Du ska ha chefs- och arbetsledarerfarenhet inom socialt arbete samt ha goda kunskaper om särskilda befogenheter, tvångsvård och lagstiftning inom ramen för LVU. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Som person och ledare ser vi att du är trygg och tydlig i din roll på institutionen. Ditt förhållningssätt genomsyras av struktur, engagemang och beslutsamhet. Du uppvisar goda förmågor i att vara flexibel och stresstålig. Du behöver också ha en god förmåga att samarbeta med både interna och externa aktörer. Meriterande är om du är utbildad i utvecklande ledarskap eller likvärdigt. En annan viktig egenskap är att du har fokus på myndighetens och institutionens mål, riktlinjer, lagar och värdegrund.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Enligt överenskommelse. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Ansökan

Ansök senast: 2021-05-20 Referensnummer: 2.9.1-3118-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
David Söderman
Institutionschef
010-453-24 01
Jenny Larsson
OFR
010-453 24 40

Merja Aahtila
SACO
010-4532409

Mika Erkkonen
SEKO
010-453 52 12


Övrigt

Övrigt: Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, urval och intervjuer sker löpande. SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.