Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS ungdomshem Vemyra söker behandlingspedagoger

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för barn, ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, kriminalitet, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS ungdomshem Vemyra utanför Sollefteå tar emot icke skolpliktiga flickor med psykosociala problem samt kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

SiS ungdomshem Vemyra befinner sig i en utvecklande fas, där arbetet som behandlingspedagog står i fokus. Institutionen har en ny ledningsgrupp som under hösten kommer att berikas med fler nya tillskott. I rollen som behandlingsassistent deltar du i planeringen och genomförandet av ungdomarnas vistelse. Arbetet ställer höga krav på samarbete, såväl med andra behandlingspedagoger som med övriga professioner. Du kommer som en vuxen förebild att arbeta nära ungdomarna och hjälpa till i vardagen, vilket även innefattar vardagssysslor som städning och tvätt. För att lyckas i rollen måste du ha hög integritet och styras av etik och värderingar. Vidare måste du vara flexibel och kunna anpassa dig till ändrade omständigheter. Som vuxen förebild är du stabil, kontrollerad i stressituationer och en person som skapar kontakter lätt. Du behöver ha ett gott omdöme eftersom vården bedrivs med tvång och är komplex. Stor vikt läggs därför vid den personliga lämpligheten. Resor i tjänsten kan förekomma.

Kvalifikationer

Du ska: • minst ha examen från 2-årig eftergymnasial utbildning vid folkhögskola eller yrkeshögskola (YH/KY) med inriktning mot socialt/pedagogiskt behandlingsarbete • kunna förmedla dig i tal och skrift • ha datorvana Det är meriterande om du: • har utbildning i motiverande samtalsteknik (MI) • har utbildning i annat behandlingsprogram som bedöms lämpligt • har arbetat i låsta miljöer

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde efter överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2021-10-31 Referensnummer: 2.9.1-6091-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 3 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Mario Trumper
Avdelningsföreståndare
0104533441
Mikael Vuopio
OFR
070-554 41 32

Maria Berglund
Avdelningsföreståndare
0104533421
Henrik Isgren
Saco
010-4535626

Mika Erkkonen
Seko
010-4535212Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.