Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Speciallärare (100 %) till Särskilt förstärkt avdelning

Arbetsplatsbeskrivning

SiS ungdomshem Ljungaskog i Örkelljunga tar emot flickor i åldrarna 15–20 år. Institutionen har i uppdrag att bedriva vård för flickor med särskilda vårdbehov.

Arbetsbeskrivning

Är du speciallärare och söker nya utmaningar? Utmaningar som du med största sannolikhet inte får på någon annan arbetsplats? Utmaningar som kommer att kräva ditt yttersta och vars resultat verkligen gör skillnad? Då ska du söka denna tjänst hos oss! SiS ungdomshem Ljungaskog startar en särskild förstärkt avdelning för icke skolpliktiga flickor. Avdelningen är en kvalificerad och särskild förstärkt avdelning inom ramen för SiS med de förutsättningar som följer av vård på särskilt ungdomshem enligt § 3 LVU. Fokus ligger på habiliterande insatser och anpassning utifrån den specifika ungdomens funktionsnedsättning där skola är en självklar del av vardagen. Avdelningen har fyra behandlingsplatser med en hög bemanningstäthet i förhållande till SiS ordinära ungdomshem. I rollen som speciallärare vid Lärdomsskolan på SiS Ungdomshem Ljungaskog kommer ditt arbete främst att vara riktat mot ungdomarna på ovanstående avdelning men du kommer även att tillsammans med specialpedagog vara en central figur i det övergripande specialpedagogiska arbetet på institutionen. Du kommer att ingå i elevhälsoteamet där du blir en del av det utvecklingsarbete och de fortbildningsinsatser som planeras inom området specialpedagogik. En del av ditt uppdrag kommer även innefatta mentorskap där du blir en naturlig länk mellan skola, avdelning och omvärld.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad lärare samt har speciallärarexamen med specialisering mot utvecklingsstörning. Du har vidare erfarenhet av arbeta som speciallärare i grundskolan och/eller i gymnasieskolan och har god kännedom och kunskap inom området NPF. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete på introduktionsprogrammen och av att arbeta med nyanlända elever. Vidare är du väl förtrogen med olika specialpedagogiska verktyg och teorier samt arbeta med kompensatoriska hjälpmedel där digitala redskap är en självklarhet. I klassrummet präglas din verksamhet och undervisning av ett lågaffektivt bemötande och du har en förmåga att skapa en positiv studieatmosfär där du utmanar och inspirerar eleverna att nå så långt som möjligt i sin kunskapsutveckling, men även att utveckla sina sociala förmågor, utifrån enskilda förutsättningar. Eleverna är alltid i fokus för ditt arbete och du är nyfiken och motiverad till att hitta vägar till framgång hos varje elev. Du visar alltid ett stort engagemang och tålamod där du har tilltro till elevernas förmåga. Genom ditt förhållningssätt skapar du trygghet, förtroende och goda relationer. Stor vikt kommer att fästas vid personlig lämplighet. För att du ska lyckas i ditt uppdrag förutser vi att du är en tydlig pedagogisk ledare med god struktur och som har ett professionellt och vetenskapligt förhållningssätt där även beprövad erfarenhet är en självklar grund att stå på. Du har vidare en god samarbetsförmåga, är lösningsfokuserad och flexibel i ditt arbetssätt. Du är ansvarstagande, arbetar systematiskt och följer upp och utvärderar ditt arbete kontinuerligt. Det är meriterande om du har någon form av processledarutbildning, eller någon annan form av relevant ledarskapsutbildning, alternativt erfarenhet från att leda grupper eller arbetslag inom skolan. Dina kunskaper i svenska språket är goda både i tal och i skrift då en del av din tjänst innefattar att skriva pedagogiska utredningar och pedagogiska utlåtanden. Låter detta som en utmaning för dig? Sök tjänsten redan idag! Intervjuer kommer att hållas löpande. Läs mer om att jobba som lärare på SiS: https://www.stat-inst.se/arbeta-hos-oss/arbeta-som-larare/ Läs mer om förmåner att vara anställd inom SiS: https://www.stat-inst.se/arbeta-hos-oss/formaner/

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast: 2021-12-16 Referensnummer: 211124
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Christian Stenbacke
Rektor
010453 73 11
Gunnar Albinsson
Ordförande Saco
010/453 63 00

Martin Rapp, Seko
Behandlingsassistent
0104532798

Marie Eriksson
Facklig representant för OFR
0104537300


Övrigt

Övrigt: Tjänsten avser semestertjänst. Vi tillämpar provanställning. Arbetsgivaren begär utdrag från Rikspolisstyrelsens register före anställning. SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.