Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingssekreterare som kan bygga relationer

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring. Rebecka /Ekebylund har två enheter, Rebecka på Färingsö och Ekebylund i Rosersberg. Målgruppen är kvinnor med alkohol-, narkotika- och/eller läkemedelsmissbruk, ibland i kombination med psykisk störning och behov av viss omvårdnad.

Arbetsbeskrivning

SiS LVM-hem Rebecka/Ekebylund söker en Behandlings sekreterare till enhet Ekebylund. Som Behandlingssekreterare på Öppen avdelning kommer Du att delta i arbetet kring utrednings- och behandlingsinsatserna för våra klienter. Du medverkar till att engagera våra kvinnor i det dagliga verksamheten utifrån den enskildes behandlingsplan. Du blir en del av det multidisciplinära team som finns kring våra klienter. Du kommer även att vara behjälplig med att insatserna planeras, utförs samt att dokumentationen kring behandlingsinsatser sker enligt gällande lagar och riktlinjer. En central del av arbetet är att samverka med socialtjänst samt upprätta klienternas behandlingsplan och delvis genomföra SiS utredning LVM. En utredning genomförs i form av insamlande av uppgifter, intervjuer, bedömningar, test och utlåtande där respektive kompetenser svarar för de olika delarna i utredningen. Vi arbetar utifrån våra värdeord respekt, omtanke och tydlighet vad gäller både våra klienter och kollegor. Där vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Kvalifikationer

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet , därför behöver du vara lyhörd och ha uppnått en relativt hög mognad samt ha ett stort intresse av att arbeta med kvinnor med en missbruksproblematik. Du har god initiativförmåga, kan arbeta självständigt och har en god samarbetsförmåga. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift och har erfarenhet av att möta människor i en utsatt livssituation. Vi söker Dig som är utbildad socionom, har beteendevetenskaplig eller annan av arbetsgivaren bedömd likvärdig högskoleutbildning om 210 hp. Dokumenterad erfarenhet av utredningsarbete är ett krav och erfarenhet av missbruksbehandling samt arbete inom eller i nära samarbete med socialtjänst är meriterande. Meriterande är även utbildning i samt erfarenhet av att arbeta med MI. Krav på körkort finns.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Snarast efter överenskommelse. Anställningen inleds med 6 månaders provanställning.

Ansökan

Ansök senast: 2022-08-31 Referensnummer: 2.9.1-4872-2022
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Ann-Sofie Gisslén
Avdelningsföreståndare
010-453 25 51
Per Börgesson
OFR
010-4532542

Laila Linde
Seko
010-4532520

Linda Majonen
Saco
010-4532514


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.