Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Avdelningsföreståndare

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS LVM-hem Gudhemsgården tar emot män med alkohol-, narkotika- eller blandmissbruk.

Arbetsbeskrivning

Vi söker en ny kollega som avdelningsföreståndare till ny avdelning för klienter med beroendesjukdom och psykisk sjukdom. Vårt arbete präglas av att vi arbetar TILLSAMMANS. Du kommer att få möjlighet att arbeta tillsammans med erfarna kollegor, medarbetare som brinner för uppdraget att göra skillnad för våra mest utsatta klienter som lider av beroendesjukdom samt psykisk samsjuklighet. Vi erbjuder dig: Du kommer att ansvara för en av avdelningarna på SiS LVM-hem Gudhemsgården, i vilket ingår att leda och fördela arbetet på avdelningen samt utifrån delegationsordningen vara ansvarig för budget, personal, arbetsmiljö och behandlingsarbetet. Chefsberedskap ingår i tjänsten. Gudhemsgården expanderar och det har nyligen byggts två nya avdelningar med totalt 16 platser. Som chef för en av avdelningarna vid institutionen ingår du i institutionens ledningsgrupp och är då delaktig i ett mycket spännande utvecklingsarbete för hela Gudhemsgården. Statens institutionsstyrelse har ett ambitiöst utvecklingsprogram där du får möjlighet att växa, både som ledare och som individ.

Kvalifikationer

Vi tror att du: Har en akademisk examen på minst 180 hp, exempelvis social omsorg, socionom, beteendevetare, sjuksköterska eller annan högskoleutbildning som kan prövas likvärdig. Du har haft förmånen att vara ledare och trivs med det. Eftersom vi alltid vill utveckla vårt arbetssätt och kvalitetsarbete så vill vi att du har ett intresse för kvalitet och organisationsutveckling. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med målgruppen. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid eller enligt överenskommelse. Provanställning sex månader tillämpas.

Ansökan

Ansök senast: 2020-09-30 Referensnummer: 2.9.1-4018-2020
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Torgny Alström
vik. institutionschef
010-453 62 02
Merja Aahtila
SACO
010-453 24 09

Anna-Lena Ingelhag
vik. bitr. institutionschef
010-453 62 20
Jimmy Hägg
SEKO
010-453 62 12

Kenth Karlsson
OFR
010-453 62 00Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.