Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Leg psykolog

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS LVM-hem Runnagården i Örebro tar emot kvinnor med ett allvarligt missbruk av alkohol, narkotika, läkemedel eller blandmissbruk. I vårt behandlingsarbete lägger vi stort fokus på att stärka kvinnorna och motivera dem att förändra sina liv. Vi arbetar med evidensbaserade metoder och med 12-stegsmetoden som grund.

Arbetsbeskrivning

Som psykolog på Runnagården tillhör Du verksamhetens HSL-enhet. Du ansvarar för utredning, riskbedömning, suicidbedömning samt suicidpreventionsarbete. Du deltar i behandlingsarbetet tillsammans med teamet för att nå verksamhetens mål. En viktig uppgift är att handleda utifrån ett psykologiskt perspektiv. Dokumentation sker enligt HSL.

Kvalifikationer

Vi söker Dig som är legitimerad psykolog. Du bör ha utredningserfarenhet och vi ser gärna att du tidigare har arbetat med missbruksproblematik. Då våra utredningsfrågeställningar ofta berör personlighetsbedömningar och neuropsykologiska funktionsnedsättningar ser vi gärna även där att Du har kunskaper och erfarenhet inom dessa områden. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet, förmåga att arbeta självständigt men även i team. Du bör vara lyhörd, flexibel samt uppskatta och se möjligheter inom vår verksamhet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Ansökan

Ansök senast: 2020-11-15 Referensnummer: Dnr 2.9.1-5127-2020
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Marie Arliden
Institutionschef
010-4535801
Per Gidlöf
ST/OFR
0762-751715

Åsa Felicetti
Institutionsansvarig sjuksköterska
010-4535826
Sofie Hagsten
SACO
010-4535896

Peter Storm
SEKO
010-4535820Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.