Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingssekreterare

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för barn, ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, kriminalitet, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS LVM- hem Hessleby tar emot män med alkohol-, narkotika- eller blandmissbruk. Vi har särskild kompetens för medicinsk omvårdnad och kan ta emot klienter med psykiatrisk problematik eller diagnoser.

Arbetsbeskrivning

Att med klienten i fokus se och ta tillvara dennes behov, styrkor, intressen och drömmar. Upprätta behandlingsplan tillsammans med klienten och socialtjänsten i enlighet med SiS:s riktlinjer samt säkerställa att slutanteckning görs då vården på Hessleby avslutats. Genom behövliga insatser motivera klienten för lämplig behandling i öppnare former. Utöver arbetet som behandlingssekreterare på Hessleby kommer du att vara delaktig kring utredningar på inskrivna klienter. Tillsammans med vår psykolog samt behandlingsteamet planeras, samordnas och genomdrivs processen gällande utredningar och behandlingsrekommendationer. En viktig del i behandlingssekreterarens arbete är den analytiska och organisatoriska förmågan och att kunna formulera sig såväl muntligt som skriftligt på ett sätt som klienter kan ta till sig.

Kvalifikationer

Vi söker dig med beteendevetenskaplig utbildning med lägst 210hp eller annan av arbetsgivaren bedömd likvärdig utbildning. Tjänsten ställer krav på god initiativförmåga, självständigt arbete samt god samarbetsförmåga.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2021-10-17 Referensnummer: 05696-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Michael Elmér
Administrativ chef
010-4536503
Merja Aahtila
Saco-s-SiS
010-453 2409

Daniel Johansson
BIC
0104536502
Linda Nordqvist
Seko
010-4536540

Samuel Sund
OFR/ST
010-4536550Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Tillsvidareanställning, heltid, provanställning 6 mån tillämpas. SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Körkort klass B erfordras. Sökande kommer att få visa upp utdrag från belastningsregistret vid en anställning. Arbetsprov i samband med intervju kan bli aktuellt. Friskvårdsbidrag på 3000kr/år utgår till våra anställda.