Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingspedagoger till SiS LVM-hem Rällsögården. Ref 2016.

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS LVM-hem Rällsögården ligger i Ljusnarsbergs kommun, 8 mil norr om Örebro och 1,5 mil söder om Kopparberg. Vår målgrupp är män med alkohol-, narkotika- eller blandmissbruk, ibland med viss psykiatrisk problematik.

Arbetsbeskrivning

Vi söker fyra behandlingspedagoger till SiS LVM-hem Rällsögården för tre tillsvidaretjänster och ett längre vikariat på 1 år. Respektive tjänst innebär tjänstgöring på schema (dag, kväll, helg) med en omfattning på 100%. Som behandlingspedagog på Rällsögården jobbar vi utifrån Lag (1988:870) om vård av missbrukare och det uppdrag som det innefattar. För en behandlingspedagog är uppdraget att medverka till att klienten får den trygghet, säkerhet, vård och behandling som hen behöver. Som behandlingspedagog arbetar man med kontaktmannaskap, bidrar aktivt till att behandlingsplaner fullföljs och man dokumenterar enligt riktlinje. Befattningen ska även bidra till att säkerheten på institutionen upprätthålls enligt rutiner. I rollen ingår även att hålla grupper med klienterna. Arbetet som behandlingspedagog handlar också om att medverka till att det dagliga arbetet på avdelningen flyter på, som allmän daglig livsföring, städning, tvätt, matlagning mm. För ytterligare beskrivning av arbetsuppgifterna vänligen kontakta Christina Skogström Aspnes på 010-453 57 51.

Kvalifikationer

- Utbildning Lägst examen från 2-årig eftergymnasial utbildning vid folkhögskola eller yrkeshögskola (KY/YH) med inriktning mot socialt/pedagogiskt behandlingsarbete eller examen från högskola med motsvarande inriktning. Vid omvårdnadsarbete av hälso- och sjukvårdskaraktär kan nämnda krav ersättas med yrkesutbildning till undersköterska eller mentalskötare i kombination med flerårig yrkeserfarenhet. - Kunskaper och färdigheter God svenska i tal och skrift B- körkort - Egenskaper och förmågor Motivation att arbeta med och hjälpa människor i en utsatt livssituation efter SiS värdegrund; En plats för förändring. Förmåga att skapa engagemang och delaktighet Förmåga att samverka med andra God kommunikativ förmåga Stresstålig Relationsskapande Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Vid ansökan tas utdrag från polisens misstanke- och brottsregister. Intervjuer sker löpande.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid 3 tillsvidaretjänster och 1 vikariat på 1 år. Tillträde i mitten av april eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2021-03-07 Referensnummer: Dnr: 2.9.1-1548-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Christina Skogström Aspnes
Avdelningsföreståndare
010-453 57 51
Rolf Lindqvist
Facklig förtroendeman Seko
010-453 57 97

Merja Aahtila
Facklig förtroendeman Saco
010-4532409

Thord Jansson
Facklig förtoendeman OFR
010-4535700


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här